MihaiStn a scris:
Cererea a fost refuzata de data aceasta (in trecut am mai facut astfel de cereri si mi-au fost aprobate), motivatia fiind "Conform legii 230/2017 nu va incadrati" fiind pusa stampila asociatiei si o semnatura.
Nu am primit alta explicatie. Am citit legea si nu am inteles de ce aceasta cerere mi-a fost respinsa...
Daca in trecut v-au fost aprobate astfel de cereri, probabil ca in virtutea unor drepturi conferite de Lege, HG nr. 1588, art. 17, Comitetul ex. al as. prop. are urmatoarele atributii:
..........................
r)
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;
Ce vreau sa zic si dvs. sa intelegeti si sa nu va suparati, doar incerc sa va fac sa intelegeti - ca mie ca administrator in functiune, mi s-a acrit - pe bune de astfel de cereri. Toata lumea face cerei de scadere de la cotele de intretinere, insa nicaieri in Lege nu se specifica ca atunci cand dintr-un motiv sau altul "copilul" sau persoana care trebuia sa paraseasca locuinta nu a mai plecat sau a venit mai devreme si cate altele...
Eu am un dosaroi doldora de astfel de cereri care trebuie sa le operez lunar in evidenta persoanelor curente, adica care participa la repartizarea cheltuielilor pe persoana. Vine omu', prezinta cererea si este crezut pe cuvant, dar aproape niciodata nu mai vine sa zica, pardon, x nu a mai plecat la tzara, ca uite mi s-a imbolnavit soacra si a trebuit sa o duca la spital...
Exemplu concret de luna aceasta - LP februarie 2017. Un proprietar intocmeste o cerere ca pleaca din apartament doua persoane din 4 pe perioada nedeterminata. Nici nu apuc bine sa operez in evidenta ca din scara respectiva un alt proprietar, membru in com. ex. care-i vizase cererea, vine si reclama faptul ca cele doua persoane nici nu au plecat, ba din contra, au mai venit in locuinta alte 2 persoane si cere sa se anuleze cererea initiala si in plus sa adaug inca doua...
Ma rog, s-a discutat problema in com. ex. si asa a ramas. Astazi s-a prezentat proprietara care a recunoscut partial situatia si ca "mosneagul" nu are alta treaba decat sa stea cu ochii pe copiii dansei...
Acum sunt de acord cu dvs. ca "asociatia" trebuia sa motiveze refuzul..., insa si dvs. trebuie sa cam stiti pe unde este adevarul!
Inca o data, rog sa nu va suparati, eu am incercat sa va explic cam ce se intampla cu aceste cereri/solicitari ale proprietariloer, care in ce-a mai mare parte sunt reale, insa, asa cum v-am povestit sunt si multe abuzuri, ori nu prea sta nimeni sa le mai socoteasca, ca sunt 15 zile, peste 15 zile, ca sunt12 zile dintr-o luna si celelalte sunt din cealalta luna - ca innebunim naibii si pentru ce, pentru cativa lei, acolo...