avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primesc indemnizatie de somaj in conditiile date?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primesc indemnizatie de somaj in conditiile date?

va rog spunetimi si mie ,am lucrat 15 ani in domeniul petrolier,am fost dat in somaj ,si am beneficiat 3 luni de el,pentru ca am fost reangajat de o firma ca sofer pe o bascula. mau angajat pe o perioada nedeterminata dar pe 12 /05/ 2011 au incheiat contractul,cu articolul 55 adica cu acordul partilor eu nesemnind nici un act,mai pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:14, 26 Iunie 2011
D'le, dupa parerea mea daca sunteti angajat nu puteti beneficia si de "ajutor de somaj" si, de salar. Contravine oricarei dispozitii legale. Nu poti primi si salar si idemnizatia de somaj. Sunt alte cazuri care se poate primi pensia de drept cumulata cu salarul. Dv. sunteti cu statut de somer si, este in contradictor sa aveti doua statute si somer si salariat...Infine mergeti la firma unde lucrati si atentionatii ce statut aveti la domniile lor, si solicitati semnarea CIM, ca daca veti fi prins de organele de control ITM veti suporta rigolile legii atat Dv. cat si angajatorul.. Bafta.B-)
dl eu nu mai lucrez nicaieri acum ,
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Incetarea CIM cu acordul partilor va este imputabila deoarece dvs. ati facut cerere.
3. Cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj nu tyrebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
4. Daca nu ati semnat dvs. cererea de incetare a CIM cu acordul partlor atunci il puteti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
5. Daca va gasiti undeva un loc de munca incheiati un CIM pe perioada determinata (sa zicem o luna) si la incetarea de drept a acestuia (art.56i din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti cele 12 luni cotizate in ultimele 24 de luni.
va multumesc pentru raspuns,eu am lucrat din 95-.2010 noiembrie apoi am luat 3luni somaj,dupa care mam incurcat cu firma la care am lucrat din 25/02/2011pana 12/05/2011.deci singura sansa este:ori dau firma in judecata,ori ma angajez la cineva o luna de zile pe perioada determinata.
Puteti sa le faceti pe amandoua: va si angajati si dati si in judecata pe angajator.

Alte discuții în legătură

Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj ? viomitrea viomitrea am lucrat 13 luni la una din cele 3 firme ( societati ) a unei companii, apoi la solicitarea mea (angajatului ) a incetat CIM cu durata determinata inainte ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca am vechime 6 luni? Georgeta_Maria Georgeta_Maria Va rog sa ma lamuriti. se poate primi somaj dupa ce imi expira c.m.i. pe perioada de 6 luni??? (vezi toată discuția)