avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de inmatriculare retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de inmatriculare retinut

astazi dimineatza am fost oprit de un echipaj de politie...la verificarea actelor s-a constat ca masina avea ITP-ul expirat de 3 zile(nici eu nu stiam...fiind masina institutiei la care lucrez)...
vreau sa va intreb.....este adevarat ca exista o ordonanta de urgenta din 2005 conform careia avem dreptul sa circulam 15 zile de la data expirarii ITP-ului....???
Cel mai recent răspuns: alexa-cos , utilizator 11:22, 26 Iunie 2011
Art. 97 din OUG 195/2002, cu modificarea adusa de art. I pct 35 din O.U.G. 69/2007, prevede cam asa: "2)Reţinerea permisului de conducere ori a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se face de către poliţistul rutier, de regulă odată cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie".
Pt ITP expirat se da dovada cu drept de circulatie 15 zile
Daca aveati ITP-ul expirat nu conteaza de cand si cate zile au trecut de la data limita tot expirat ramane si a fos retinut certificatul pe drept. Cand vi s-a retinut CI al masinii vi s-a inmanat o dovada de circulatie cu valabilitate de 15 zile in care sa mergeti la un service autorizat sa va faceti verificarea tehnica periodica si cu adresa de la ei sa mergeti la politie sa va ridicati CI.
va multumesc pt mesaje...
mai am o nelamurire...am gasit pe un site:"Conform Ordonantei de Urgenta din 2005, “la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situaţie”. Asadar, ca soferi, avem maxim 15 zile de umblat dupa exprirarea ITP-ul."
Iar eu am primit 9 puncte amenda.....este corect din moment ce eu nu am implinit termenul de 15 zile de la expirare???
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
alexa-cos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itp auto aiurelul36 aiurelul36 dupa ce mi s-a expirat ITP ul mai pot circula 15 zile? (vezi toată discuția)
Sunt in afara tarii cu o masina a carei itp a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului remus39 remus39 sunt in afara tarii cu o masina a carei ITP a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului,sau poate creea ... (vezi toată discuția)
Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)