astazi dimineatza am fost oprit de un echipaj de politie...la verificarea actelor s-a constat ca masina avea ITP-ul expirat de 3 zile(nici eu nu stiam...fiind masina institutiei la care lucrez)...
vreau sa va intreb.....este adevarat ca exista o ordonanta de urgenta din 2005 conform careia avem dreptul sa circulam 15 zile de la data expirarii ITP-ului....???
Art. 97 din OUG 195/2002, cu modificarea adusa de art. I pct 35 din O.U.G. 69/2007, prevede cam asa: "2)Reţinerea permisului de conducere ori a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se face de către poliţistul rutier, de regulă odată cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie".
Daca aveati ITP-ul expirat nu conteaza de cand si cate zile au trecut de la data limita tot expirat ramane si a fos retinut certificatul pe drept. Cand vi s-a retinut CI al masinii vi s-a inmanat o dovada de circulatie cu valabilitate de 15 zile in care sa mergeti la un service autorizat sa va faceti verificarea tehnica periodica si cu adresa de la ei sa mergeti la politie sa va ridicati CI.
va multumesc pt mesaje...
mai am o nelamurire...am gasit pe un site:"Conform Ordonantei de Urgenta din 2005, “la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situaţie”. Asadar, ca soferi, avem maxim 15 zile de umblat dupa exprirarea ITP-ul."
Iar eu am primit 9 puncte amenda.....este corect din moment ce eu nu am implinit termenul de 15 zile de la expirare???