avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport extern
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport extern

Buna ziua,

Am o factura de transport catre un client din Bulgaria, transportul este intern adica in Romania. Voiam sa stiu ce este de facut avand in vederea ca nu sunt inregistrata in ROI?Facturez cu sau fara tva? Cum va arata decontul de tva si banuiesc ca trebuie intocmita si 390?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramonica_bubu , utilizator 01:19, 25 Iunie 2011
mai intai trebuie sa va inscrieti in ROI si apoi puteti presta serviciile de transport catre clientul bulgar.
daca deja ati facut-o, veti emite o factura fara tva si veti raporta operatiunea in decl. 390, iar in decont la rd. 3, 3.1
Multumesc!
Problema e ca trebuie sa iau legatura cu persoana respectiva care intamplator nu este in tara si care a facut imprudenta sa factureze fara sa fie inregistrat in ROI:(.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii intracomunitare lyly-ana lyly-ana Buna ziua.Ma confrunt co o situatie mai dificila pt.mine si va rog sa ma ajutati. O societate din Romania incheie un contract de consultanta manageriala cu o ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiulare dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatoarea situatie: -firma x din Germania, vinde marfa firmei y din Romania, dar marfa merge direct la firma z din ... (vezi toată discuția)
Completare decont 300 tva pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod ... (vezi toată discuția)