avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit apicultura
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit apicultura

conform codului fiscal
12) La calculul profitului impozabil, următoarele venituri sunt neimpozabile până la data de 31 decembrie 2006:

c) veniturile realizate din practicarea apiculturii.

Deci o persoana fizica care vrea sa infiinteze o intreprindere individuala cu obiect de activitate "apicultura" va plati impozit 16% sau nu?
S-a modificat cumva acest articol?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:23, 24 Iunie 2011
Intrep individuala se impoziteaza conform titlul III, imp pe venit . PFA-la fel.
Ce ati citat , cred ca e o dispozitie tranzitorie de la impozit pe profit, titlul II .

Prin urmare :

ART. 42

Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
k) veniturile din agricultură şi silvicultură, cu excepţia celor prevăzute la art. 71;

si in norme :

Art. 42 k)

9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind:

- veniturile provenite din: creşterea animalelor şi păsărilor, apicultură şi sericicultură;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miere vanduta direct de apicultor, cum facturez? se plateste impozit 16%? mariusghitoiu mariusghitoiu Buna ziua, Tatal meu este apicultor cu PFA, prin intermediul caruia a accesat masura MASURA 141 acum 3 ani. In acest context am/are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit lordxl lordxl sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pfa kirakiralina kirakiralina Am auzit cum ca daca veniturile realizate sunt din apicultura, ar exista scutire de impozit.Am cautat pe net si nu m-am lamurit daca mai e sau nu in vigoare ... (vezi toată discuția)