avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

am o intrebare si va rog daca se poate sa ma lamuriti...
mi-am inaintat demisiaa in data de 1.06 cu termen pana pe 28.06,din cauza unor neintelegeri m-am suparat si am spus ca in ultimile 2 zile nu mai merg respectiv 27,28.06 imi poate face rau firma adica sa-mi incheie contractul disciplinar?ce as putea face?sa duc un concediu medical? nu au vrut sa-mi dea liber sau sa-mi plateasca 6 ore suplimentare dar nu am cum sa dovedesc in mod legal nu am nimic la mana,astept raspuns urgent...multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 24 Iunie 2011
In perioada preavizului si pana la expirarea acestuia, sunteti obligata sa va prezentati la serviciu .In caz contrar,conform statutului societatii/institutiei, vi se poate desface disciplinar cim.
Concediul medical, doar intrerupe preavizul .Concediul de odihna va puteti lua in timpul preavizului pt cele 2 zile de care vorbeati ,numai daca nu l-ati efectuatat pana la momentul inaintarii demisiei.
Este mai mare tevatura pentru desfacerea disciplinara a c.i.m., decat sa astepte sfarsitul termenului de preaviz ... prin urmare, pentru cel doua zile puteti fi trecut in pontaj ca absent nemotivat fara a se mai demara procedura cercetarii disciplinare.
=D>multumesc dar pt acste doua zile trebuie sa duc cerere de concedeiu odihna?daca nu mi se aproba?cu doua zile absenta nu au ce sa-mi faca nu/? asa am inteles si eu ca este foarte greu sa-ti incheie disciplinar......deci stau linistita da?
va multumesc din suflet o seara placuta:)
Intr-adevar, procedura cercetarii disciplinare se face pe o durata mai mare decat cele doua zile pentru care doriti sa absentati ... incercati sa faceti o cerere de C.O. sau de CFP pentru acele doua zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz RENATA2014 RENATA2014 Buna ziua, Cum procedez daca angajatul refuza sa vina la lucru in perioada de preaviz? (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa concediu ingrijire copil Desi T Desi T la revenirea din concediul de ingrijire copil (pana la 2 ani), am dreptul sa imi iau concediu de odihna incepand cu prima zi de reluare a activitatii? (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)