avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu

Buna ziua,
Anul trecut am lucrat ca barman in doua baruri diferite,la doi patroni diferiti si am avut aceiasi problema.
Am fost angajat cu promisiunea ca imi va deschide cartea de munca dar acest lucru nu s-a intamplat si m-am trezit lucrand la negru pe un salariu de 750 de lei care mi-a fost platit de primul patron pe o perioada de cateva luni iar pe ultimile 3 luni nu, pe motiv ca....nu are bani.
Am demisionat de acolo si m-am angajat la alt bar cu alt patron unde am lucrat pe acelasi salariu dar am demisionat dupa 15 zile deoarece si acesta promitea ca imi deschide cartea de munca dar se parea ca nu avea de gand.
Ne intelesesem sa imi plateasca 50% din salariul de 750 de lei (375 de lei) dar nici acesta nu a binevoit sa ma plateasca pe acelasi motiv ca nu are bani.
Barurile respective intre timp si-au schimbat patronii dar acestia inca domiciliaza la vechile adrese, deci sunt de gasit.
Ce pot sa fac legal ca sa imi recuperez banii de la acesti indivizi?

Alte discuții în legătură

Dovada furt citiasi citiasi Am fost DJ intr-un bar o perioada, gratuit. Ma intelesesem cu barmanul de acolo sa dau muzica cateva ore pe noapte. Eu imi formam mana si ei beneficiau de ... (vezi toată discuția)
Angajat fara carte de munca - sustragere bani din vanzari mishhuu mishhuu varmiu a lucrat 2 luni cu carte de munca si contract si apoi a demisionat dar a continuat sa lucreze in acel loc. dupa ceva timp barul a inceput sa scartaie si ... (vezi toată discuția)
Cand un angajator isi bate joc de angajat alexutu4 alexutu4 buna ziua lucrez ca bucatar intr-un restaurant din data de 2-03-2012 si angajarea mi sa facut la data de 4 -04-2012 pe contract ne-am anteles cu salariu de 700 ... (vezi toată discuția)