avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire

Am cerut o revizuire la o sentinta. Este acceptata cererea de revizuire si procesul e pe rol. Va intreb ce sanse am de castig pentru ca la baza revizuirii am o adresa eliberata de Primarie in care se spune adevarul care a fost ascuns in timpul procesului.Aceasta adresa a fost ceruta si in timpul judecarii procesului dar are un alt raspuns neadevarat Aceasta adresa este considerata ca un act juridic?
Multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 25 Iunie 2011
Se pot face cai de atac extraordinare ''revizuire sau contestatie in anulare"se fac numai la hotararile "irevocabile". Dar atentie sa nu lasati sa pierdeti termenul de recurs"". In recurs veniti cu acel act care spuneti ca este valid,, si Instanta de control judiciar va constata ca Sentinta este netemeinica si nelegala..Succes..:(
Multumim de raspuns.
Am depus acel act sau mai bine spus acea adresa in dosarul de revizuire si paratii au depus o cerere in dosar sa fie respinsa aceasta adresa ca nu are valoare juridica si ca presedintele comisiei locale - primarul ne-ar fi faforizat.Sa inteleg ca dosarul va fi verificat de instanta de control judiciar si ei v or hotara daca revizuiesc sentinta data?
Multumim
În sensul art.322 pct.5 C.proc.civ., poate fi invocat ca act nou pentru revizuirea hotărârii numai un înscris care a existat la data când s-a pronunţat hotărârea a cărei revizuire se cere şi pe care partea nu l-a putut prezenta instanţei pentru că a fost reţinut de partea adversă ori dintr-o împrejurare de forţă majoră .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen revizuire hodan i hodan i Care este termenul de revizuire in cazul art 322 pct 5 c pr civ ,,dupa darea hotaririi sau descoperit inscrisuri doveditoare Retinute de partea potrivnica...? ... (vezi toată discuția)
Necomunicare documente legal - cale extraordinara de atac ContSters163516 ContSters163516 in cadrul unui litigiu de munca partea adversa (anagajtorul prin avocat) a depus la dosar documente ( o speta asemanatoare ) dar care nu mi-a fost comunicata ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)