avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necomunicare documente legal - cale extraordinara de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necomunicare documente legal - cale extraordinara de atac

in cadrul unui litigiu de munca partea adversa (anagajtorul prin avocat) a depus la dosar documente ( o speta asemanatoare ) dar care nu mi-a fost comunicata legal. Pur si simplu am gasit-o la dosar atunci cand m-am dus sa xeroxez hotararea de la recurs, eu nestiind de acele "hartii"

Unde se incadreaza acest lucru / motiv de necomunicare legala a unor "documente"? la revizuire sau la contestatie in anulare? multumesc

de fapt e vorba de un preaviz de concediere care a fost contestat, la recurs s-a admis tardivitatea pentru contestarea deciziei in baza unei precizari facute dupa cele 30 de zile incare s-ar fi contestat in mod normal. Astfel respectiva speta de la alta curte de apel/tribunal....arata ca insusi contestarea preavizului la concediere, determina ca concedierea a fost legala, chiar daca nu a fost, astfel incat si preaavizul devine "legal".
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 17:44, 11 Februarie 2011
1. Despre ce inscris este vorba?

2. Motiv de revizuire ar fi cel prevazut de art.322 pct.5 C.proc.civ. , si anume: dacă, după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor, .....
Această ipoteză vizează situaţia în care la data pronunţării hotărârii instanţa nu a avut în vedere anumite înscrisuri, imposibil de prezentat, care, dacă erau cunoscute instanţei cu ocazia judecării pricinii, ar fi fost de natură să determine o altă soluţie.
Pentru a se admite revizuirea pe acest motiv trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii :
- revizuientul să prezinte un înscris doveditor ;
- înscrisul pe care se bazează partea interesată să nu fi putut fi înfăţişat în procesul în care s-a pronunţat hotărârea atacată cu revizuire, fie pentru că a fost reţinut de partea potrivnică , fie dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţii ;
- înscrisul să fi fost descoperit după darea hotărârii , adică este un înscris nou care nu a fost folosit în litigiul soluţionat prin hotărârea atacată;
- înscrisul să fi existat la data pronunţării hotărârii atacate ;
- înscrisul să fie determinant, în sensul că dacă ar fi fost cunoscut de instanţa a cărei hotărâre este atacată, ar fi putut duce la pronunţarea unei alte soluţii .
fara a avea cunstinte temeinice.....presupun ca o ipotetica a n u l a r e de catre parchet a dovezii postale de comunicare pe care nu e semnatura salariatului, care intre timp fusese deja concediat, refuzand sa semneze la serviciu de primire, ci a unei alte persoane, posibil membru de familie, care nu a primit cu proces verbal si nici nu se stie exact calitatea lui, deoarece nu a fost scrisa..... sper ca ar trebui sa se incadreze la ....."inscris"... care nu a existat fix la momentul judecarii revizuirii, cu toate ca, se putea vedea clar ca semnatura reclamantului e una, iar cea de pe confirmarea de primire a plicului e o alta semnatura, doar prin simpla....verificare....vizuala....

nefiind caz penal... totusi....anularea aceasta e doar putin probabila, chiar imposibila, daca s-ar admite la parchet o expertiza grafologica, iar persoana de buna credinta....a lasat plicul la vedere, dar nu a avut nici un fel de alta intentie rea, nemaiajungand la destinatar (cu semnatura destinatarului de primire)?

procedura de la parchet evident dureaza....cu lunile, respectiv a fost nevoie de o completare, cu anumite date omise de la prima petitie.... si astfel o sa dureze, mult peste redactarea revizuirii
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters163516, utilizator
formulati contestatie in anulare art. 317 necomunicarea actelor este un motiv de anulare a hot. din recurs!!!
înscrisul să fie determinant, în sensul că dacă ar fi fost cunoscut de instanţa a cărei hotărâre este atacată, ar fi putut duce la pronunţarea unei alte soluţii

pai e tot o speta cu concediere contestata inca dinpreaviz... unde tot asa.. s-a admis tardivitatea.....dar acolo a fost primita decizia....pe cand eu nu am primito pe semnatura mea....

ori 317 ori 322, art 5, care e cel valabil?

si s-a argumentat.. ca de ce nu am spus asta pe fond, ca si atunci era pusa la dosar "dovada de comunicare " atunci d ce nu am ridicat problema....e peroratia av. partii adverse ( a angajatorului)
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters163516, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.322 pct.5 c.proc.civ. vechi ... courvoisier courvoisier Vreau sa cred ca nu sunt incapabil sa inteleg, dar nu inteleg! Puteti sa imi traduceti din romana in romana? \\"124. Punctul 5 al articolului 322 Cod ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ionellat ionellat Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)
Contestatie sau revizuire ?!!! hodan i hodan i Va salut:wave: art318pct b- cind instanta respingind recursul a OMIS din GRESEALA sa CERCETEZE vreunul din motivele de modificare sau casare........!!!, ... (vezi toată discuția)