in cadrul unui litigiu de munca partea adversa (anagajtorul prin avocat) a depus la dosar documente ( o speta asemanatoare ) dar care nu mi-a fost comunicata legal. Pur si simplu am gasit-o la dosar atunci cand m-am dus sa xeroxez hotararea de la recurs, eu nestiind de acele "hartii"
Unde se incadreaza acest lucru / motiv de necomunicare legala a unor "documente"? la revizuire sau la contestatie in anulare? multumesc
de fapt e vorba de un preaviz de concediere care a fost contestat, la recurs s-a admis tardivitatea pentru contestarea deciziei in baza unei precizari facute dupa cele 30 de zile incare s-ar fi contestat in mod normal. Astfel respectiva speta de la alta curte de apel/tribunal....arata ca insusi contestarea preavizului la concediere, determina ca concedierea a fost legala, chiar daca nu a fost, astfel incat si preaavizul devine "legal".
2. Motiv de revizuire ar fi cel prevazut de art.322 pct.5 C.proc.civ. , si anume: dacă, după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor, .....
Această ipoteză vizează situaţia în care la data pronunţării hotărârii instanţa nu a avut în vedere anumite înscrisuri, imposibil de prezentat, care, dacă erau cunoscute instanţei cu ocazia judecării pricinii, ar fi fost de natură să determine o altă soluţie.
Pentru a se admite revizuirea pe acest motiv trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii :
- revizuientul să prezinte un înscris doveditor ;
- înscrisul pe care se bazează partea interesată să nu fi putut fi înfăţişat în procesul în care s-a pronunţat hotărârea atacată cu revizuire, fie pentru că a fost reţinut de partea potrivnică , fie dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţii ;
- înscrisul să fi fost descoperit după darea hotărârii , adică este un înscris nou care nu a fost folosit în litigiul soluţionat prin hotărârea atacată;
- înscrisul să fi existat la data pronunţării hotărârii atacate ;
- înscrisul să fie determinant, în sensul că dacă ar fi fost cunoscut de instanţa a cărei hotărâre este atacată, ar fi putut duce la pronunţarea unei alte soluţii .
fara a avea cunstinte temeinice.....presupun ca o ipotetica a n u l a r e de catre parchet a dovezii postale de comunicare pe care nu e semnatura salariatului, care intre timp fusese deja concediat, refuzand sa semneze la serviciu de primire, ci a unei alte persoane, posibil membru de familie, care nu a primit cu proces verbal si nici nu se stie exact calitatea lui, deoarece nu a fost scrisa..... sper ca ar trebui sa se incadreze la ....."inscris"... care nu a existat fix la momentul judecarii revizuirii, cu toate ca, se putea vedea clar ca semnatura reclamantului e una, iar cea de pe confirmarea de primire a plicului e o alta semnatura, doar prin simpla....verificare....vizuala....
nefiind caz penal... totusi....anularea aceasta e doar putin probabila, chiar imposibila, daca s-ar admite la parchet o expertiza grafologica, iar persoana de buna credinta....a lasat plicul la vedere, dar nu a avut nici un fel de alta intentie rea, nemaiajungand la destinatar (cu semnatura destinatarului de primire)?
procedura de la parchet evident dureaza....cu lunile, respectiv a fost nevoie de o completare, cu anumite date omise de la prima petitie.... si astfel o sa dureze, mult peste redactarea revizuirii
înscrisul să fie determinant, în sensul că dacă ar fi fost cunoscut de instanţa a cărei hotărâre este atacată, ar fi putut duce la pronunţarea unei alte soluţii
pai e tot o speta cu concediere contestata inca dinpreaviz... unde tot asa.. s-a admis tardivitatea.....dar acolo a fost primita decizia....pe cand eu nu am primito pe semnatura mea....
ori 317 ori 322, art 5, care e cel valabil?
si s-a argumentat.. ca de ce nu am spus asta pe fond, ca si atunci era pusa la dosar "dovada de comunicare " atunci d ce nu am ridicat problema....e peroratia av. partii adverse ( a angajatorului)
Conflict de munca
ionellat
Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)