avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: fiecare vanzator beneficieaza de un procent din profit. Acest procent - profit inregistrat pe 2009 l-am solicitat cand am plecat din firma dar nu l-am primit pe cale amiabila, drept pentru care am facut plangere la Tribunal si la Curtea de apel care mi-au respins cererea si recursul intrucat la dosar nu sunt depuse nici de mine si nici de intimata un document semnat si stampilat de administratorul firmei. Pentru a avea castig de cauza, ce ma sfatuiti ? Ar fi oportun sa solicit revizuirea deciziei in baza art. 322, pct.5, cpc, si sa solicit din nou, in scris, ca intimata sa depuna sub semnatura actele doveditoare ?! Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
ionellat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 10 Decembrie 2010
Dacă, după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor, ori dacă s-a desfiinţat sau s-a modificat hotărârea unei instanţe pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere (art.322 pct.5 C.proc.civ.).

Pentru a se admite revizuirea pe acest motiv trebuie îndeplinite cumulativ
următoarele condiţii :
- revizuientul să prezinte un înscris doveditor ;
- înscrisul pe care se bazează partea interesată să nu fi putut fi înfăţişat în procesul
în care s-a pronunţat hotărârea atacată cu revizuire, fie pentru că a fost reţinut de partea potrivnică , fie dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţii ;
- înscrisul să fi fost descoperit după darea hotărârii , adică este un înscris nou care nu a fost folosit în litigiul soluţionat prin hotărârea atacată;
- înscrisul să fi existat la data pronunţării hotărârii atacate ;
- înscrisul să fie determinant, în sensul că dacă ar fi fost cunoscut de instanţa a cărei hotărâre este atacată, ar fi putut duce la pronunţarea unei alte soluţii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.322 pct.5 c.proc.civ. vechi ... courvoisier courvoisier Vreau sa cred ca nu sunt incapabil sa inteleg, dar nu inteleg! Puteti sa imi traduceti din romana in romana? \\"124. Punctul 5 al articolului 322 Cod ... (vezi toată discuția)
Revizuire sau cedo mirah mirah Se poate depune cerere de revizuire cu art 322.pct 5 chiar daca nu am primit hotarirea de la curtea de apel?,deoarece a trecut o luna jumatate de la ultima ... (vezi toată discuția)
Noi probe descoperite dupa proces elena rusu elena rusu Ce se mai poate face in cazul in care, dupa exercitarea apelului si a recursului, s-a mai descoperit un inscris ce ar fi putut constitui proba in ... (vezi toată discuția)