avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... noi probe descoperite dupa proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

noi probe descoperite dupa proces


Ce se mai poate face in cazul in care, dupa exercitarea apelului si a recursului, s-a mai descoperit un inscris ce ar fi putut constitui proba in proces?Se mai poate redeschide dosarul?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 20:18, 6 Martie 2009
Art. 322. - Revizuirea unei hotărâri rămase definitivă în instanţa de apel sau prin neapelare, precum şi a unei hotărâri dată de o instanţă de recurs atunci când evocă fondul, se poate cere în următoarele cazuri:

5. dacă, după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor, ori dacă s-a desfiinţat sau s-a modificat hotărârea unei instanţe pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere
Cererea de revizuire se poate introduce in termen de o luna de la data descoperirii inscrisurilor , cu conditia ca acestea sa fie doveditoare si sa fi fost retinute de partea potrivnica sau sa nu fi putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor.
Inscrisul nou descoperit trebuie sa fie apt sa schimbe solutia la care a ajuns instanta. Nu e suficient ca el sa fi putut constitui o proba in dosar ci trebuie sa dovedeasca o stare de fapt diferita (nu neaparat diametral opusa ci doar diferita si care sa conduca la o alta solutie) fata de cea retinuta de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca ionellat ionellat Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila roxana_p18 roxana_p18 Va rog sa imi spuneti daca se mai poate face ceva impotriva unei sentinte irevocabile a Tribunalului (vezi toată discuția)
Revizuire admisibila magdalenapaun magdalenapaun este admisibila o cerere de revizuire a unei decizii prin care s-a solutionat recursul? situatia este urmatoarea: - chiriasii unui imobil cumpara acest ... (vezi toată discuția)