avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revizuire sau cedo
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revizuire sau cedo

Se poate depune cerere de revizuire cu art 322.pct 5 chiar daca nu am primit hotarirea de la curtea de apel?,deoarece a trecut o luna jumatate de la ultima sedinta si inca nu au redactat hotarirea. Se poate face actiune la cedo daca nu redacteaza la timp hotarirea? cu stima:wave:
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
mirah, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 26 Noiembrie 2008
Pentru a se admite revizuirea pe acest motiv trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii :
- revizuientul să prezinte un înscris doveditor ;
- înscrisul pe care se bazează partea interesată să nu fi putut fi înfăţişat în procesul în care s-a pronunţat hotărârea atacată cu revizuire, fie pentru că a fost reţinut de partea potrivnică , fie dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţii ;
- înscrisul să fi fost descoperit după darea hotărârii , adică este un înscris nou care nu a fost folosit în litigiul soluţionat prin hotărârea atacată;
- înscrisul să fi existat la data pronunţării hotărârii atacate ;
- înscrisul să fie determinant, în sensul că dacă ar fi fost cunoscut de instanţa a cărei hotărâre este atacată, ar fi putut duce la pronunţarea unei alte soluţii .
A doua ipoteză vizată în textul art.322 pct.5 C.proc.civ. duce la admiterea revizuirii, dacă s-a desfiinţat sau s-a modificat hotărârea unei instanţe pe care s-a întemeiat hotărârea atacată cu revizuire, adică a dispărut suportul probator pe care se sprijină această din urmă hotărâre .
Ca urmare, hotărârea modificată sau desfiinţată trebuie să fi fost determinantă pentru soluţia pronunţată prin hotărârea atacată.
Revizuirea este admisibilă pe acest motiv numai dacă s-a desfiinţat sau s-a modificat „hotărârea unei instanţe”, nu şi atunci când este vorba de un act administrativ individual ori de un act normativ .
În fine, precizăm că neîndeplinirea uneia din condiţiilor analizate pentru cele două ipoteze duce la respingerea revizuirii ca inadmisibile şi nu ca neîntemeiate, cum se procedează, uneori, în practică .

Potrivit art.324 alin.1 C.proc.civ., termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazurile prevăzute de art.322 pct.5, din ziua în care s-au descoperit înscrisurile ce se invocă ori, după caz, din ziua în care partea a luat cunoştinţă de hotărârea desfiinţată sau modificată pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere.
Puteti depune cererea de revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.322 pct.5 c.proc.civ. vechi ... courvoisier courvoisier Vreau sa cred ca nu sunt incapabil sa inteleg, dar nu inteleg! Puteti sa imi traduceti din romana in romana? \\"124. Punctul 5 al articolului 322 Cod ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ionellat ionellat Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire hodan i hodan i Care este termenul de revizuire in cazul art 322 pct 5 c pr civ ,,dupa darea hotaririi sau descoperit inscrisuri doveditoare Retinute de partea potrivnica...? ... (vezi toată discuția)