avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire casa pe un teren donat???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire casa pe un teren donat???

buna ziua,va prezint si eu o situatie si sper sa ma sfatuiti sa fac ce e mai bine. sunt casatorita, sunt singura la parinti, ai mei au un teren si vreau sa fac o casa pe o parte din el (deja exista o alta cladire pe teren). inainte de toate vrem (eu si sotul) sa facem un studiu pentru a verifica daca se poate construi pe zona pe care mi-o dau ai mei. pentru a ridica casa vrem sa facem un credit numai ca vrem sa giram creditul cu casa ce se va construi. cum sa procedam?mi s-a spus ca actele eliberate in urma efectuarii studiului trebuie sa apara pe acelasi nume cu cele ale proprietarului constructiei.facem studiul pe numele alor mei si apoi ei ne doneaza terenul ca sa putem gira cu el?sau sa facem act de vz-cumparare cu valoare zero?vrem o solutie care sa fie cea mai ieftina pt noi. ce ne sfatuiti?astept si alte informatii pe care dvs le considerati ca mi-ar fi utile chiar daca eu din nestiinta nu le-am solicitat. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danielamirleneanu , utilizator 23:22, 29 Iulie 2008
Contract de vanzare-cumparare cu valoare zero nu e posibil, intrucat unul dintre elementele esenitiale ale contractului de vanzare-cumparare este tocmai pretul.
Insa, avand in vedere ca sunteti singura la parinti, alegeti varianta donatiei terenului pe care urmeaza sa construiti casa.
Da si eu as merge tot pe donatie. Este cea mai buna varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Buna ziua.Socrii mei vor sa ii faca acte de proprietate sotului meu.Este vb de un teren de 900 mp cu o casa care are 100 de ani.Sotul vrea act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)
Mare dilema - oare sa fie nevoie de o conventie matrimoniala? bugy_cs bugy_cs Buna ziua. Am si eu o problema si doresc parerea dumneavoastra, obiectiva. Eu si iubita mea - viitoarea sotie ne vom casatori in toamna acestui an. Pana atunci ... (vezi toată discuția)