avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri imobile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri imobile

In urma unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile s-a stabilit acordarea beneficiului unui contract de vanzare cumparare a unui imobil catre una din parti, iar cealalta a fost obligata la plata unui sulte, o suma de bani. Daca cel caruia i-a fost atribuit imobilul nu plateste in termenul stipulat sulta, ce se intampla?...in conditiile in care prin acea hotarare nu sunt stipulate alte prevederi in acest sens...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 25 Iunie 2011
Executare silita a bunurilor...
imobilul va fi executat silit, iar cel indreptatit sa primeasca sulta o va recupera integral, indiferent de pretul la care se vinde imobilul la licitatie.
cel care trebuie sa primesca sulta trebuie sa actioneze in termen de maxim 3 ani de la data scadenta, altfel nu-si mai vede banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj. valik valik Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)
Solicitare de preluare a unui imobil mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Intr-un proces de partaj, instanta a hotarat ca sotul sa plateasca sulta compensatorie celuilalt. Acesta insa, nu a reusit sa vanda casa ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mihaikkkkk mihaikkkkk daca in urma partajului reclamanta a obtinut jumatate din bunul imobil cifrat la 14000 EURO REPREZENTAND SULTA pe care eu as putea sa io dau reclamantei doar ... (vezi toată discuția)