avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Arendare intre doua SC cu acelasi proprietar?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Arendare intre doua SC cu acelasi proprietar?

O societate comerciala care are in posesie un teren arabil, poate incheia un contract de arendare cu o alta SC, al carei obiect sa fie acest teren? Cele doua societati pot fi detinute / administrate de aceeasi persoana?

Adica X arendeaza pamantul proprietate personala catre firma Y, pentru ca aceasta are capacitatea tehnica (utilaje) si resursele umane necesare pentru a lucra pamantul si a obtine o productie buna.

2. Contractul de arenda poate fi incheiat pentru o suma fixa de bani, indiferent de productia obtinuta de arendas? Adica proprietarul X sa primeasca 5.000 lei, la data de...., indiferent ca arendasul a recoltat 30 / 80 / 200 de tone.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:16, 25 Iunie 2011
Da. Se poate incheia acest contract de arenda si apoi inregistra la primaria pe raza careia se afla terenul. Arenda e o valoare fixa, in natura sau in bani. Pentru amanunte cititi legea arendei la adresa de net [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru ca intelegerea contarctuala de arendare sa fie inregistrata la primaria localitatii? Pamantul trebuie sa fie in extravilan, agricol?

Poate un decizional din cadrul primariei (primarul sau altcineva) sa se opuna inregistrarii contractului sub un motiv sau altul?
Adica pot fi identificate conditii neindeplinite in vederea inregistrarii contractului? (de aceea intreb care sunt aceste conditii)
Da. Se da in arenda teren agricol. Cititi legea si acolo sunt trecute informatiile. Nu e lunga legea. Primarul nu se baga pe intelegerea dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Contrat de arendare alexuta123456789 alexuta123456789 Buna ziua!Cine ma ajuta si pe mine cu un model ' contract de arendare' dupa noua lege .(sa fie varianta care a intrat in vigoare )mULTUMESC FRUMOS (vezi toată discuția)