avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decadere din termenul pentru emiterea titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decadere din termenul pentru emiterea titlului de proprietate

Buna ziua,
Va cer ajutorul in urmatoarea problema:
X detine, din 1973 (prin act de vanzare-cumparare), un imobil - teren + constructie. Doreste sa-l vanda. Din extrasul de carte funciara reiese ca are drept de proprietate asupra constructiei si drept de folosinta asupra terenului, pe care-l detine, de altfel, in indiviziune cu un coindivizar care detine si el, tot cu drept de proprietate, un imobil in aceeasi curte (loturile sunt separate cu un gard inca din 1973). Avand in vedere ca ei puteau obtine titlul de proprietate asupra terenului prin Legea 18/1991, dar nu au facut niciodata cerere de punere in posesie,
1) mai exista vreun act normativ care sa-i repuna in termen?
2) pentru a face cererea de punere in posesie este obligatoriu ca ambii coindivizari sa ceara simultan acest lucru?
3) daca ei detin terenul in folosinta in cote egale, ar putea fi facut partajul conform imprejmuirii originare din 1973, care nu respecta aceste cote?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:16, 25 Iunie 2011
Sa faca cerere la primarie pentru emiterea Ordinului Prefectului pentru curte, in baza art. 23 si 36 din legea 18/1991 (nu sunt decazuti din acest termen). Cel mai corect ar fi sa faca iesirea din indiviziune pentru dreptul de folosinta si abia apoi, sa solicite fiecare dreptul de proprietate pentru suprafata ce-i revine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)