avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - Fundatie Umanitara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - Fundatie Umanitara

Buna ziua,

1. O fundatie umanitara vrea sa isi schimbe statutul, membrii fondatori si numele. Se poate ? cum ?
2. Presedintele fundatiei poate mandata pe cineva sa faca aceste lucruri in locul si lipsa lui ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 19:00, 25 Iunie 2011
Da, o fundatie isi poate schimba/modifica statutul, membrii fondatori si numele.

Consiliul Director se va intalnii si va decide modificarile, se va face un proces verbal cu modificarile decise, se va face de asemenea un act aditional la statut sau se va schimba tot statutul si se va depune la judectorie.

In procesul verbal se va numi persoana delegata pentru indeplinirea modificarilor statutare.

Cititi legea 246/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
dar daca schimbarea priveste si pe cea a presedintelui ? care a fi procedura ? se poate ca el sa mandateze pe cineva pentru a-l inlocui sau cum se poate face daca el (presedintele) nu poate ramane in tara pentru o perioada mai mare de 2-3 zile ?
dati-mi voie sa explic mai bine. ...
sunt vicepresedinte al fundatiei, avem ocazia sa face un proiect cu o persoana privata.
presedintele (nefiind in tara momentan) vrea sa cedeze functia si tot ce tine de ea catre o alta persoana. pentru asta spera sa facem ceva in 2-3 zile cat va putea fi prezent inapoi in tara.
pentru a face proiectul respectiv trebuie sa schimbam:
1. presedintele;
2. membrii fondatori (cu exceptia mea);
3. statutul actual al fundatiei;
4. numele fundatiei.

Am inteles ca membrii fondatori, statut si nume sa face prin proces-verbal al Consiliului Directorial.

Intrebarea : Si presedintele se poate schimba tot la fel ?
trebuie facut vreun act prin care el declara ca renunta si pune pe .... ? sau cum ?
Presedintele isi prezinta demisia iar Adunarea Generala alege un nou presedinte. In perioada de pana la Adunarea Generala Consiliul Director poate numi un interimar (pe dvs.)

Procedura de schimbare a statutului, a actului constitutiv si modificarea presedintelui in Registrul Asociatiilor si fundatiilor o aveti in pm-ul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cd fundatie sylvyk sylvyk Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: un domn mai in varsta este presedintele unei fundatii cu 3 membri fondatori (el,fosta sotie si inca o persoana), acestia ... (vezi toată discuția)
Modificare statut in absenta tuturor membrilor fondatori masca masca situatia este urmatoarea: trebuie sa fac anumite modificari in statutul unui ong. in plus, schimbam sediul. din cate stiu, schimbarea sediului necesita si ... (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)