avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce inseamna personal cu functie de executie de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce inseamna personal cu functie de executie de specialitate?

Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Insa, puteti sa-mi precizati diferenta intre personal cu functie de executie si personal cu functie de executie de specialitate?

Conform Art. 14 din Statutul functionarilor publici (Legea nr. 188/1999):

(1) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa I persoanele numite în următoarele funcţii publice generale: consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acestora.

(2) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa a II-a persoanele numite în funcţia publică generală de referent de specialitate, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acesteia.

(3) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa a III-a persoanele numite în funcţia publică generală de referent, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acesteia.

Insa, nu am gasit ce inseamna functie de executie de specialitate. Cunoasteti o prevedere legala care sa precizeze ce inseamna functie de executie de specialitate?

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:47, 26 Iunie 2011
Nu are un inteles anume, pur si simplu asta este denumirea functiei publice generale care poate fi ocupata de persoanele cu SSD (referent de specialitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Executor fiscal bgeorgeta bgeorgeta ce studii trebuie sa aiba un executor fiscal? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Salariul functionarului public, dupa trecerea de pe contractual Adela29 Adela29 Sunt angajata la primarie si pe baza OUG 63/2010 din contractual m-a transformat in functionar public, dar intre timp am terminat si facultatea. Salariu de ... (vezi toată discuția)