avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procura emisã de pãrinþi în Spania pentru plecarea ...
Discuție deschisă în Traduceri

Procura emisã de pãrinþi în Spania pentru plecarea minorului din România trebuie tradusã?

buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am doar 16 ani si prin urmare imi trimite procura din Spania in limba spaniola si vreau sa stiu daca este obligatoriu sa fie tradusa si legalizata si in limba romana. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:41, 26 Iunie 2011
Sa o faca la consulatul roman din Spania, asa nu mai trebuie tradusa/legalizata/apostilata. Alfel, daca o fac la un notar spaniol, trebuie.
La plecarea din Romania trebuie sa aveti o declaratie notariala din partea ambilor parinti, din care sa rezulte ca veti calatori insotit de un reprezentant al companiei aeriene pe care ati ales-o.
In cazul in care veti calatori insotit de cineva, un alt adult decat parintele/ tutorele legal , atunci pe langa declaratia notariala din partea parintelui/ parintilor, cum ca ei sunt de acord sa calatoriti insotit de adultul respectiv, adultul insotitor trebuie sa prezinte si cazierul la iesirea din Romania.

Foarte mportant: Minorul (dvs.) trebuie insotit la ghiseul de acceptare pasageri de catre un adult. Acest adult trebuie sa completeze un formular prin care solicita companiei transportatoare asistenta pentru minorul neinsotit pe durata calatoriei. In acest formular exista, pe langa rubricile referitoare la datele legate de calatorie, si 2 rubrici speciale: - una in care adultul care insoteste copilul la ghiseu isi va completa propriile date de identitate; a doua, in care este obligatoriu sa se completeze datele de identitate ale adultului care va prelua la destinatie minorul de la reprezentantul companiei transportatoare. La destinatie, minorul ''va fi predat'' numai adultului mentionat pe formularul de solicitare de asistenta, de la punctul de imbarcare.

Atentie! Majoritatea companiilor de zbor (care ofera serviciul pentru minori neinsotiti) percep o taxa suplimentara pentru acest serviciu. Asa ca, inca de la rezervarea locului, transportatorul trebuie informat asupra faptului ca pasagerul va calatori ca minor neinsotit, pentru a se plati si taxa aferenta serviciului.
Alte detalii aici: [ link extern ] =
Continut declaratie notariala aici: [ link extern ]
Numar de telefon politia de frontiera 021.9560.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)
Minor roman fara declaratie din italia in anglia Emiliaaa Emiliaaa Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Ma intrebam daca pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean ... (vezi toată discuția)