avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme cu ofiterul de la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme cu ofiterul de la politie

In urma cu ceva timp am avut o discutie cu o pers in fata blocului privind un loc de parcare,dupa care pers respectiva mi a zgariat masina.Am sunat la politie ,au venit la fata locului,am depus plangerea respectiva iar dupa asta ofiterul mi a spus sa vin cu sotul ca martor.Sotul nu s a putut prezenta saptamana aceea la sectia de pol,dupa aceea am plecat in concediu si cand m am intors m am trezit ca aveam doua citatii pe numele meu si i a spus mamei ca mi a trimis amenda prin posta pt ca nu m am prezentat.Intrebarea mea este urmatoarea;respectivul ofiter chiar putea sa mi trimita o amenda asa pur si simplu pt ca mie mi se pare un pic cam exagerata masura asta mai ales avand in vedere ca eu sunt partea vatamata in toata problema?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:39, 21 Septembrie 2008
Sanctiunea contraventionala va fi contestata la Judecatorie conform OUG 2/2000. Ofiterul de politie nu are niciun temei legal sa aplice aceste amenzi.
Va multumesc mult!!
sigur ca va poate sanctiona contraventional,deoarece sunteti obligata sa va prezentati la solicitarea organelor de politie.vezi legea 61/1991.
adriancavescu a scris:

Sanctiunea contraventionala va fi contestata la Judecatorie conform OUG 2/2000. Ofiterul de politie nu are niciun temei legal sa aplice aceste amenzi.


Dupa cate stiu, OUG 2/2000 se refera la expertiza judiciara si extrajudiciara. Cred ca este vorba de OUG 2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda politia comunitara conform legii nr. 61/1991 blonzi blonzi Cine ma poate ajuta cu un avocat sa pot da in judecata politia comunitara?Am fost zilele trecute sa imi trec masina care am cumparat-o la impozit si cand am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala - legea nr. 61/1991 ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua am fost sanctionat ca nu m-am prezentat la o citatie a politiei intr-un oras la 90 km de unde locuiesc (citatia a fost facuta pt discutii ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala jamaica2010 jamaica2010 Buna ziua, in urma cu aproximativ o luna, intr-un local mic de la tara, un vecin a inceput sa ma ameninte, sa-mi aduca injurii, etc. M-a provocat pana am ... (vezi toată discuția)