avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Buna ziua,
Am cumparat anul trecut un apartament (3 sferturi din bani au fost luati prin credit imobiliar de la banca si am ipoteca pe toa apartamentul). Acum vreau sa-l vand si sa cumpar altul de 3 camere. Va rog spune-ti-mi o cale usoara de rezolvare si cat sunt taxele si impozitele la vanzare.
Mltumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:03, 29 Iulie 2008
O prima varianta ar fi sa achitati tot creditul ipotecar sau sa gasiti un alt apartament agreat de banca care sa fie ipotecat in favoarea bancii, deoarece nu puteti instraina apartamentul ipoteca tin alte conditii decat cele aratate.
Ca taxe, va trebui sa consultati mai mult notari si sa negociati onorariul aferent tranzactiilor.
Impozite veti plati potrivit art.77-1 cod fiscal, un impozit de 2 sau 3%, functie de vechimea dobandiriii noii proprietati.
Multumesc pentru precizari. Procentul se aplica pentru intreaga suma de vanzare a apartamentului sau se aplica la diferenta intre pretul nou de vanzare si pretul la care l-am cumparat eu (apartamentul este cumparat de 1 an de zile).
Procentul de 3% se aplică la valoarea de vânzare stabilită în contract. Nu are nici o importanţă preţul de achiziţionare al imobilului pentru stabilirea impozitului. Acest impozit se aplică tuturor vânzărilor, fără a avea vreo relevanţă preţul de cumpărare a bunului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Informatii acte de proprietate si preturi estimative.... scarllet4you scarllet4you Cam cu trei ani in urma dorind sa ne cumparam o casa (specific ca in acea perioada munceam fara acte in regula amandoi, eu si sotul meu), dar avand nevoie inca ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament ipotecat ovicon ovicon Buna seara! Doresc sa cumpăr un apartament ipotecat la o bancă. Stiu ca trebuie sa existe acordul creditorului ipotecar pentru înstrăinare. Problema este ... (vezi toată discuția)