avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-retragerea cererii fortata-adevarat sau fals
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-retragerea cererii fortata-adevarat sau fals

Ajutati-ma va rog sa inteleg urmatoarea poveste:
"Ea"inainteaza divortul. Prima infatisare trebuia sa fie in iunie 2011, si urma sa fie reprezentata doar de un avocat, ea urmand sa plece din tara.
"El" inainte de proces o rapeste(o scoate din tara), si o forteaza sa semneze un act prin care renunta la cererea de divort, dar ea nu ajunge inapoi in tara nici pana azi.
"Ea" dupa cele intamplate, sustine ca pentru un an de zile nu mai poate depune nici o alta cerere de divort.(toata povestea cu rapitul si bla bla bla ramanand "ultra secreta")

Nelamuririle mele:
1. Nu este obligatorie prezenta reclamantului la proces?
2. Exista vreun act pe care ea putea sa o semneze si instanta sa o ia in considerare fara ca ea sa se prezinte personal?
3. Si daca exista acel act...care este perioada pana se poate relua?

Va multumesc,
Este posibil ca reclamanta sa fi semnat si apoi, sa fi depus la judecatorul de serviciu al instantei unde a introdus initial actiunea , o cerere de renuntare la judecata , conf.art.246 c.pr.civ.
Oricum,problema cu "rapitul" ,mi se pare ,cel putin , copilareasca sau desprinsa dintr-un scenariu cinematografic "romantios".
Cred ca sunteti indus in eroare de actuala prietena!!!
Procesul a fost suspendat pentru lipsa partilor (242 alin 1 pct 2 c. proc. civ.)

Nu, nu sunt mama Omida, dar mi-a atras atentia expresia "un an de zile" folosita in povestea asta de adormit copiii.

Cunoasteti judecatoria la care s-a depus cererea de divort? (= judecatoria in raza careia el si ea au avut domiciliul comun - in fapt, nu in buletin).
Atunci verificati aici dupa numele partilor:
[ link extern ] /

Daca dosarul e suspendat, atunci o cerere de repunere pe rol se poate face in INTERIORUL termenului de un an. Daca trece anul, atunci cererea se perima (se considera ca nu a existat niciodata cererea de divort).

Dupa verificare se pare ca nici nu a existat cererea de divort. Trist.
Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Portalul instantelor nu e infailibil, mai da erori. Cereti-i ei numarul de dosar ca sa va convingeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare proces de divorț cristi4sanem cristi4sanem Buna ziua. In urma cu o luna am depus la judecatorie o cerere scrisă + taxa 100 lei pentru a divorta, fără a avea copii sau bunuri comune.. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)
Divort prin justitie sau notar. claustara claustara Am depus cererea de divort la judecatorie acum doua saptamani si mi s-a dat termen de infatisare pe 3 Noiembrie 2011. Eu reclamant, sotia parat. Daca intre ... (vezi toată discuția)