avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta?

Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe casco?
RCA-ul extern e la fel de limitat ca si RCA-ul intern....cu calcul dat de vechime, km....?
Daca am deschis dosar de casco...pot renunta la el si sa il redeschid pt ce nu reusesc sa fac pe rca?
Cel mai recent răspuns: Ion Horia , Consultant asigurari 13:39, 28 Iunie 2011
Pe casco nu vor sa imi repare masina, imi dau dauna totala, la 50% mi-au evaluat epava si 50% vor sa imi dea bani in conditiile in care devizul de reparatie e la 90% din valoarea asigurata...as putea suporta eu diferenta sa raman cu masina, dar nu gasesc intelegere...ma gandeam sa merg pe rca-ul extern, dar mi se spune ca pe rca se dau si mai putini bani....de aici ma gandeam daca as putea apela la amandoi asiguratorii....ce nu imi pot acoperi cu rca-ul sa apelez la Casco...
Ati avut accident in Romania si vinovatul are Carte Verde (de ex. RCA Bulgaria) sau ati avut accident in strainatate? In tarile europene, de regula RCA-ul plateste mai bine (acorda piese noi in schimbul celor vechi fara a scadea uzura, spre deosebire de RCA romanesc sau bulgaresc).
Din punctul meu de vedere situatia dvs. nu-mi este clara:
- ati fost lovita de o masina inspatiu exterior al romaniei si polita RCA nu va acopera paguba dvs ?
- masina care v-a accidentat are RCA emis in Romania ? Este imatriculata la noi ?
Daca este asa, in ambele cazuri firma de asigurari emitenta a RCA trebuie sa va rezolve problema.

Daca nu, ati primit sfaturi pertinente pe forum si aveti de unde alege.

Puteti utiliza CASCO pentru masina dvs. si soc. de asigurari o sa recupereze costurile integral.
luoana a scris:

Pe casco nu vor sa imi repare masina, imi dau dauna totala, la 50% mi-au evaluat epava si 50% vor sa imi dea bani in conditiile in care devizul de reparatie e la 90% din valoarea asigurata...as putea suporta eu diferenta sa raman cu masina


Ouch, la dauna totala aia se mai numeste masina??? Este un SICRIU PE ROTI. Nici nu e de mirare ca nu vrea CASCO sa il repare. Ai intentii sinucigase sau criminale cumva daca vrei sa repari o asemenea epava?
am avut accident in ungaria. masina are avriate farurile, bara, aripa, capota, stopuri, portbagaj, radiator... care ridica costul daunei la 90% din valoarea asigurata casco; directia, airbaguri, motor sunt ok motiv pt care as vrea sa pastrez masina si sa o repar;
pe casco vor sa o dea dauna totala, cu ce imi dau ei nu o pot repara, iar daca vand epava tot nu imi pot lua o masina similara...credeti ca pe rca-ul unguresc reusesc sa o fac? dar din pacate mai dureaza ca ungurul a contestat procesul verbal, i se suspenda permisul, ia amenda... si o poate taragana inca...

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca Dascalu Elena Dascalu Elena Buna seara! In dimineata zilei de 1 ianuarie 2011,intorcandu-ma de la petrecerea de revelion,mi-am gasit masina,parcata regulamentar pe bulevardul principal al ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Referitor dauna autoturism lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce trebuie sa fac. In urma cu o saptamana mai exact in 27.02.2013 am suferit un accident de masina, mai ... (vezi toată discuția)