avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea Contractului Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea Contractului Individual de Munca

Buna ziua. Ma numesc Alina Coman si tocmai am obtinut primul post de Referent Resurse Umane, sunt la inceput de drum in aceasta cariera. Voi fi singura ce se va ocupa de departamentul de RU, si din pacate nu am pe nimeni sa ma indrume. De aceea, v-as ruga foarte mult sa ma ajutati cu cateva nelamuriri:

1. Stiu ca acum contractele de munca si orice modificari se inregistreaza doar in format electronic in REVISAL. Intrebarea este: daca se trimit doar in format electronic si nu mai merg cu ele la ITM, cum vor fi CIM-urile stampilate si semnate de un inspector ITM si cum voi avea nr. de inregistrare de la ITM? As avea nevoie de o procedura de incheiere-inregistrare contract.

2. Cum procedez cu criteriile de evaluare (litera F1)? Angajatorul nu se implica foarte mult, si trebuie sa elaborez singura criteriile de evaluare pentru mine (Referent RU), inginer constructii, contabil, asistent manager, si muncitori calificati (tamplari).

3. Nu inteleg foarte bine introducerea acestor criterii de evaluare obligatorii. De exemplu, pentru contractele incheiate inainte de mai 2011 care nu cuprind acest punct, trebuiesc adaugate?

Va multumesc mult pentru ajutorul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 27 Iunie 2011
Contractul se incheie la societate, nu mai este nevoie de stampila de la ITM.
Model de criterii de evaluare gasesti in partea dreapta la documente utile. Mai cauta pe forum discutii despre criteriile de evaluare, iti pot fi utile.
1. De la 01.01.2011 nu se mai depun spre vizare sau inregistrare acte la ITMsi care isi produc efecte incepand cu aceasta data.

2. C.i.m. se inregistreaza si se transmit prin REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
Numarul c.i.m. este dat de catre angajator si nu de catre ITM.

3. Pentru c.i.m. incheiate anterior datei de 01.05.2011 se vor aplica criterile de evaluuare prevazute in R.I. .... legea nu are efect retroactiv.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Deci in REVISAL, la campul Numar ITM las necompletat?
Acoman a scris:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Deci in REVISAL, la campul Numar ITM las necompletat?


Intr-adevar, acest camp va ramane necompletat ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca corect?sau ''fals'' angajator? iuli113 iuli113 buna..se poate ca pt o persoana care are contract de munca din februarie 2011 si sa nu aiba viza ITM pe contract sa fie valabil contractul si sa i se fie virat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim itm Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Se mai inregistreaza cim la ITM dupa data de 01.05.2011. Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de munca depus electronic la itm jidanu jidanu Am o nelamurire si imi cer scuze daca s-a mai raspuns pe acest subiect. Contractele de munca se inregistreaza doar in REVISAL (in cazul meu o fac online) sau ... (vezi toată discuția)