avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovire din spate - cine este de vina?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovire din spate - cine este de vina?

am lovit omasina care sa oprit brus in fata mea pe banda 2 fara semnalizare .sensul de mers este despartit cu doua linii continu .cine este devina multumesc
Cel mai recent răspuns: xadrianx , utilizator 18:32, 26 Iunie 2011
Dvs. Nu ati pastrat distanta legala in trafic, si anume aceea care sa va permita sa evitati un asemenea incident.
In principiu dvs. deoarece sunteti obligata sa pastrati o distanta. La modul subiectiv, cel din fata, daca dovediti ca oprirea a fost facuta cu intentia de a provoca un accident.
Codul Rutier spune asa :
Art. 157. - (1) Se interzice conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza sub limita minima admisa, sa reduca brusc viteza ori sa efectueze o oprire neasteptata, fara motiv întemeiat.

(2) Conducatorul de vehicul este obligat, în functie de viteza cu care circula, sa pastreze o distanta de siguranta fata de vehiculul ce-l preceda, pentru a putea evita o coliziune în cazul când conducatorul acestuia reduce brusc viteza sau opreste în mod neasteptat.

In functie de imprejurarile in care s-a produs accidentul trageti dvs concluziile
Fara discutie, Dvs.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
cioan
Expert judiciar:Fara discutie, Dvs.
.......................................................................................
Pffff....inseamna ca dumneavoastra n-ati auzit de cazuri in care se profita de asigurari prin diverse tertipuri....ca atare si cei de la rutier au concretizat-o prin noua regula expusa de "alpinltd"-Art. 157. - (1).(nu mai zic de imbecili care "educa" astfel pe cel din spate)
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
xadrianx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am intrat de pe un drum lăturalnic pe un drum principal, o ... Taly taly Taly taly Bună ziua,am intrat de pe un drum lăturalnic pe un drum principal,o mașină a intrat în coliziune cu mine lovindu-mă,în partea stângă,la roata,un altă ... (vezi toată discuția)
Lovitura spate adelm88 adelm88 buna ziua. am si eu o intrebare , azi dimineata am avut un incident, eram in colona la semafor , s-a facut verde am dat sa plec de pe loc, cel din fata a ... (vezi toată discuția)
Nu am fost despagubit :( va rog sa ma ajutati. Nazim Nazim Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un accident rutier minor. nu am fost despagubit :( si doresc sa iau masuri legale impotriva firmei de asigurari care ... (vezi toată discuția)