avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Nu am fost despagubit :( va rog sa ma ajutati.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Nu am fost despagubit :( va rog sa ma ajutati.

Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un accident rutier minor. nu am fost despagubit :( si doresc sa iau masuri legale impotriva firmei de asigurari care trebuia sa ma despagubeasca.

In data de 02.12.2014 am avut un accident minor . pe o strada cu sens unic din timisoara m-am oprit in spatele unui autoturism , iar acel autoturism a dat in spate sa faca loc unui alt autoturism sa iasa din parcare si m-a lovit (eu stateam pe loc).Distanta intre noi fiind 3-5m , :frantic:

pe data de 08.12.2014 am fost la sediul firmei de asigurari, am facut intelegerea amiabila cu fotografiile de rigoare.dosarul meu a fost intocmit cu succes.

Azi am primit plic de la firma de asigurari prin care m-au instiintat ca eu sunt vinovatul accidentului pentru ca nu am pastrat distanta suficienta fata de autovehicolul din fata. conform art. 51 din OUG 195/2002.

si au mai scris ca conform art. 27 , pct 1) lit b) din ordinul CSA 14/2011

"asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:
b)din culpa exclusiva a pers. prejudiciate."

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:47, 1 Februarie 2015
Buna ziua,
Aveti sanse sa castigati in instanta dar va sfatuiesc sa va adresati unui avocat.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Aveti sanse sa castigati in instanta dar va sfatuiesc sa va adresati unui avocat.


Interventie moderator::offtopic:
Acest lucru il stia si userul. Dati sfaturi la speta sau abtineti-va .Daca nu puteti, folositi mp si nu postarile cu caracter de reclama.
Docamdata meritati un :ban:
Avand in vedere ca raspunsul l-ati primit in scris inseamna ca acesta este punctul de vedere oficial al asiguratorului. Bineinteles este gresit din punctul meu de vedere .
Inainte sa apelati la avocat faceti o reclamatie in scris asiguratorului in care solicitati reanalizarea dosarului deoarece la manevra de mers inapoi soferul are obligatia sa se asigure ca aceasta poste fi efectuata in conditii de siguranta (art.160 (1) ). Asa ca nu aveti o culpa exclusiva asa cum va este comunicat. Deasemenea pastrarea distantei de siguranta este obligatorie in mers si trebuie sa o pastrati fata de vehiculul care CIRCULA in fata dvs pe acelasi sens de mer pentru a evita coliziunea in cazul in care acesta reduce brusc viteza sau opreste ( art.157 (2)). In cazul dvs soferul vinovat circula in sens opus, chiar daca o facea cu spatele.

Aceste argumente trebuie sa le aduceti in scris asiguratorului dar va sfatuiesc sa faceti aceasta reclamatie si ASF-ului .

Primul pas, aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa mea sau culpa lui? tamponare auto. c_mircea c_mircea Eram in jurul orelor 17, veneam cu masina de la munca. Conduceam normal, ca orice sofer, uitandu-ma la pietoni, la masinile din fata, la semafoare, la gropi, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier -victima pasager nucu26 nucu26 care sunt pasii posibili in cazul unui accident rutier in care victima este pasagerul care a beneficiat de serviciile upu,se poate repara masina cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna retroionut retroionut am avut un accident ,am semnalizat din timp cu circa 100 m intentia de a vira la stanga si in momentul in care am virat am fost lovit in partea din stanga ... (vezi toată discuția)