avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cer ajutor!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cer ajutor!!!

Buna ziua.. cu toate ca imi este foarte greu trebuie sa o fac.
Acum ceva timp am luat un telefon de la un coleg( l-am furat) si apoi l-am si vandut!
Acum politia a gasit telefonul pesoana la care l-am vandut ma sunat,politia ma rugat sa merg sa dau o declaratie!
Sunt foarte speriat! E prima abatere si nu vreau sa afle parintii mei pentru ca o sa fie foarte dezamagiti.
Ajutati ma va rog! Maine trebuie sa merg la politie.
Nu as vrea sa mis e faca nici dosar penal sau ceva de genul!
Cel mai recent răspuns: vladutz_vladutz , utilizator 23:19, 26 Iunie 2011
vladutz_vladutz a scris:

Dar cum sa fac sa fie bine? Il am si pe colegul meu care ma poate ajuta(partea vatamata)... nu vreau sa se mearga mai departe! imi pare foarte rau si nu am spus nimanui de frica.

Nu cred ca vreunul dintre colegii de pe aici-ma refer la profesionisti- o sa va poata da un sfat in sensul de a declara,sau a nu declara ceva anume ,noi va putem arata care sunt drepturile dvs.,potrivit legii.
eu va inteleg. Dar vroiam sa stiu daca pot scapa fara vreo acuzatie, dosar sau ceva.
tinand cont ca colegul meu ma poate ajuta cu retragerea plangerii.
Va rog frumos sfatuiti-ma!
vladutz_vladutz a scris:

eu va inteleg. Dar vroiam sa stiu daca pot scapa fara vreo acuzatie, dosar sau ceva.
tinand cont ca colegul meu ma poate ajuta cu retragerea plangerii.
Va rog frumos sfatuiti-ma!

Prejudiciul este recuperat,partea vatamata nu va insista in pretentiile sale fata de dvs.-atat civile cat si penale-,fapta o sa fie recunoscuta si regretata de dvs.,nu aveti antecedente penale,este foarte posibil ca procurorul sa aplice doar o amenda administrativa care,potrivit legii penale,nu va fi inregistrata in cazierul dvs.judiciar.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
Ideea este ca maine voi merge la politie.. probabil voi da o declaratie si voi spune ca recunosc si regret fapta, si colegul meu a spus ca isi retrage plangerea. Acum sper sa se ajunga numa pana la amenda administrativa!
Se mai poate face si altceva???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am furat un telefon badan87 badan87 am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)
Inspector de politie cere retragerea plangerii de catre reclamant mariacristina mariacristina Buna ziua. Problema este urmatoarea: fratele meu(15 ani) a facut plangere in urma cu 2 luni pentru un telefon care i-a fost luat. El a inmanat telefonul pentru ... (vezi toată discuția)
Efectele retragerii plangerii penale precupclau precupclau un priten sa folosit de o tactica foarte nasoala ,mia furat un tel pe care am platit 530 euro,mi la luat din masina sau din apartament,eu lam asteptat 3 ... (vezi toată discuția)