avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia la implinirea varstei de pensionare in cazul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia la implinirea varstei de pensionare in cazul fostilor militari

Buna ziua,

Sunt nascut in data de 02.06.1967 si din martie 1993 lucrez la evidenta populatiei ca functionar public cu statut special (agent). De asemenea, am indeplinit serviciul militar ca militar cu termen redus si pentru o perioada de 6 luni, inainte de incadrare, am beneficiat de ajutor de somaj.
1.Presupunand ca de la 1 iulie 2011 si pana in anul 2026 - cand voi implini varsta standard de pensionare pt. sistemul militar (de 58/9 ani in cazul meu) - nu voi mai fi salariat, la varsta respectiva voi putea solicita pensie pt. anii lucrati in sistemul mentionat?
2. Influenteaza in vreun fel conditiile de acordare a pensiei la data respectiva daca in intervalul mentionat voi fi salariat in sistemul civil (toti anii sau partial)?
3. Anii de munca de pana acum sunt incadrati in vreo grupa de munca sau conditii deosebite? Daca da, beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - mai sabinaandreea sabinaandreea buna seara sunt nascut in 1967 luna septembrie,lucrez in politie din ianuarie 1991,am implinit luna trecuta 20 ani de munca in politie,totii anii fiind ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie? lorik21 lorik21 Tatal meu este nascut pe 05 martie 1950. In cartea de munca apar urmatoarele informatii: -> iunie 1969 - febr 1970, conditii normale de lucru (fara nici o ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - mai spria spria in prezent sunt functionar public (politist) as dori sa stiu daca ma incadrez in vreun fel de pensie dupa urmatoarele date ; -lucrez din 1983 - 1985 ... (vezi toată discuția)