avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere barou

buna ziua.ma intereseaza si pe mine daca termin facultatea de drept si am o pedeapsa cu suspendare pot intra in barou pentru a deveni avocat?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 14:02, 9 August 2011
cititi Legea 51/1995 profesiei de avocat, republicata in 2011. Legea nr. 51/1995
[ link extern ]
ART. 14 Legea 51/1995.
Este nedemn de a fi avocat:
a) cel condamnat definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;

Daca infractiunea pentru care ati fost condamnat (chiar daca cu suspendare) se incadreaza aici, atunci sunteti incompatibil. Cel mai bine, mergeti la sediul Baroului si intrebati. Depinde pentru ce infractiune ati fost condamnat.
Respectiv art 14 trebuie se fie interpretat de conformitate cu restul ordonamant iuridic a Romaniei, mai ales cu drepturilor constitutionale, art. 23 (12), art. 41 (1) si mai ales art 53. In asa fel cat daca cetateanul a platit condemnarea, sau a trecut timpul de suspendarea, si cel de a fi sters din cazierul judiciar dupa reabilitarea de drept si constatare de instanta in baza Legii nr:290/2004, nu mai poate fi obligat sa declare daca a fost sau nu condamnat. Inclusiv si se obliga la o declaratia de propria raspundere sa declar ce nu ati fost condamnat niciodata, pentru ce este dreptul tau sa zis ce nu. (dreptul la o viata privata, art. 25 a Constitutiei). Nu cred ca pate de o viata ramane defintive ca o cicatricea, si de multe ori sun medalie la o viata ulteror curata. Nu este cazul daca fiind avocat a desarvasit un astfel de conducta. Atunci este posibil sa fiti expulsat din avocatura dupa un proces definitiv, pentru ca atunci ati degradat profesia, nu inainte de afi avocat. Opinia mea, usor de a fi exercitata daca ati rezolvat moral si spalat cazierul.
pai inca nu mi sa incheiat procesul pe care il am.dar este pentru inselaciune.cu toate ca eu din pacate am semnat niste file cec dar nu am vrut sa induc in eroare acele persoane pagubite.precizez,eu doar le-am semnat si nu am purtat discutii cu persoanele vatamate. si fiind la prima abatere mi sa zis ca pot primi o suspendare, dar asta mai dureaza cam 2 ani maxim pana la terminarea procesului(dupa spusele avocatului).in acest timp eu vreau deja sa incep facultatea de drept si sa pot merge mai departe adica de a putea profesa in domeniu.
Intr-o faza incipienta, invatati regulile de gramatica pentru a putea fi student la drept. Sa nu va considerati ofensat, e un sfat prietenesc, nu spus cu rautate.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Daniel Firica Daniel Firica Presupunem ca un tanar a savarsit o fapta de natura penala (prea putin conteaza de care), a primit o pedeapsa cu suspendare, si-a vazut de viata si s-a ... (vezi toată discuția)
Examenul intrare barou Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! am si eu o problema cam complicata sa spunem asa...am terminat dreptul, am luat licenta, iar dupa toate acestea m-a pus naiba de am baut 3 beri la ... (vezi toată discuția)