avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decont TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decont TVA

Buna ziua.
In decontul aferent lunii aprilie nu am preluat suma de recuperat aferenta decontului din luna martie. Bineinteles ca nu am observat pana acum (declaratia fiind depusa electronic iar faptul ca avem TVA de recuperat o premiera :) cert ii ca la momentul transmiterii nu mi-au comunicat a fi nici o eroare insa acuma imi apare la stare declaratii ca au fost identificate erori. Intrebarea mea ar fi ce as putea sa fac. Sa prind suma respectiva la regularizarii in decontul de mai sau sa fac o rectificare a declaratiei precedente.
va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriana Vasilescu , Contabil 16:55, 29 Iunie 2011
Eu as depune cerere de rectificare, aferenta declaratiei lunii aprilie.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
nu exista rectificativa pentru decontul de tva.
depuneti cerere de corectie decont tva la administratia financiara.
cererea trebuie sa contina:
-explicatii cu privire la erorile din decont
-decontul vechi
-decontul nou, corectat
-balanta de erificare si jurnalele
asa se intampla. cum spune xerxes. am patit-o si eu o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva pe zero deacroxana deacroxana Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Decont eronat birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ... (vezi toată discuția)