avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare parti sociale de catre un S.A.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare parti sociale de catre un S.A.

:(:-/

Revin in legatura cu intrebarea....
Am rugamintea sa ma indrumati unde sa ma uit mai exact..poate parea usor pentru unii, dar nu stiu exact unde sa ma uit..:((

Poate cineva de aici, s-a confruntat la un moment dat cu o astfel de problema.

Multumesc frumos

Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
rya78, utilizator

Buna ziua,

am nevoie de ajutor in gasirea unei solutii referitor la urmatoarea situatie:

Un S.R.L. detine parti sociale in valoare de 75% la un S.A. listat la Bursa.

Intrebarea este: Poate S.A. sa cumpere partile sociale ale S.R.L.-ului, avand in vedere ca Societatea Comerciala este actionar la acest S.A.?


Multumesc anticipat pentru orice mic ajutor

p..s nu inteleg de ce s-a sters mesajul principal..:O

Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
rya78, utilizator
de principiu, se poate. trebuie sa existe o hotarare AGA care sa decida cesiunea de parti sociale cu SRL -ul. Atentie. AGA trebuie sa fie convocata cu 15 zile inainte si sa se incheie proces verbal. nu am observat sa existe in legea SC-urilor o astfel de intredictie. Voi reveni. Buna seara.
Multumesc Laura pentru raspuns.

Speta este interesanta, dar...;) SRL -ul nu poate detine parti sociale la SA, ci actiuni.
SA-ul ar urma sa devina asociat in SRL prin detinerea de parti sociale pe care SRL-ul i le va cesiona cu aprobarea asociatilor ce detin cel putin 3/4 din capitalul social si inregistrarea actelor la Registrul Comertului .A se vedea art.202,203 din legea 31/1990 privind societatile comerciale.
Multumesc frumos pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Transformarea unui s.a. in s.r.l. cand sunt 90 actionari bog.dan bog.dan Buna ziua, stiti cumva de o lege privind transformarea S.A. in S.R.L. cand sunt 90 actionari? Ma puteti indruma, sfatui ce sa fac pentru a putea face ... (vezi toată discuția)
Din s.a. în s.r.l. stgabipol stgabipol sunt actionar in cadrul unei S.A., din care dețin un procent de 1% din acțiuni, iar celălat acționar deține restul de acțiuni, mai ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)