avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in strainatate

Daca am lucrat 4 ani in Italia cu acte in regula mi se recunosc in Romania,cum trebuie sa procedez,cui ma adresez?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 27 Iunie 2011
Trebuie sa obtineti Formular E 207 - Certificat privind cariera de asigurat .

Pentru confirmarea perioadei de asigurare realizata în Italia, dvs. trebuie sa va adresati casei teritoriale de pensii din România in a carei raza aveti domiciliu.
Pentru a facilita îndeplinirea formalităţilor de confirmare a carierei profesionale, este indicat ca dumneavoastra, la completarea formularului E207 „Certificat privind cariera de asigurat” sa furnizati cât mai multe informaţii referitoare la angajatorii sau activitatea independentă desfăşurata pe teritoriul Italiei.

Formularul E 207 poate fi însoţit de documente care atestă perioadele de asigurare sau cele echivalente realizate pe teritoriul Italiei.

La cererea Casei de pensii din România, casa teritorială de pensii competentă din Italia confirma perioada de asigurare realizată în Italia prin formularul E205
„ Atestat privind cariera de asigurat în Italia”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca din italia aurelmarin aurelmarin Buna seara, eu si sotia mea lucram ca asistenti medicali in italia din 2007 cu contract de munca pe timp indeterminat. Am dori sa ne intoarcem in Romania si am ... (vezi toată discuția)
Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)