avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime din Franta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime din Franta

Buna ziua !
Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ?
Ce trebuie facut pentru a beneficia de vechime ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 20:50, 6 Ianuarie 2014
Pentru a va fi luata in considerare acea perioada ca stagiu de cotizare la pensie, trebuie sa solicitati din Franta eliberarea formularului E207 - Certificat de stagiu de cotizare.

sau

Cand va depuneti dosarului de pensionare, la cererea lucrătorului, casa teritorială de pensii la care acesta este asigurat în acel moment, în cazul dumneavoastra casa de pensii din Romania, reconstituie cariera sa profesională, cu cel puţin un an înaintea datei la care va atinge vârsta de pensionare.

De asemenea, la cererea instituţiei la care lucrătorul este asigurat în acel moment, casa teritorială de pensii competentă reconstituie perioada de asigurare realizată în Franta, începând, cel mai târziu, cu un an înaintea datei la care va atinge vârsta de pensionare, pe care o confirmă prin formularul E 205 „Atestat privind cariera de asigurat în Franta”.

Pentru a facilita îndeplinirea formalităţilor de reconstituire a carierei profesionale, este indicat ca dumneavoastra, la completarea formularului E207 „Certificat privind cariera de asigurat” sa furnizati cât mai multe informaţii referitoare la angajatorii sau activitatea independentă desfăşurata pe teritoriul Frantei.
Multumesc mult pt informatii.
Dar acel formular E207 cum il obtin din Franta, ce demersuri trebuie sa fac ? de unde il cer ?
Va multumesc mult !
De la Casa National de pensii din Franta - Caisse nationale d'assurance vieillesse
110, av. de Flandre
FR - 75951 Paris Cedex 19
Tel.: + 33 821 10 39 60
Si trimit un fax sau e mail acolo ?
SCUZE DE INTREBARI DAR ESTE PENTRU MINE O SITUATIE noua
De ce intreb, pt ca am vazut acum formularul E 207 la Casa de Pensii Cluj, dar nu stiu cine in comleteaza acel formular.

Dar daca am lucrat in perioada 2003 - 2004 acolo Casa de Pensii Franta detine stagiul meu de cotizare sau angajatorul ?

Multumesc mult pentru lamuriri .
Solicitantul va completa formularul E 207 RO Informaţii privind cariera de asigurat,
indicând perioadele de activitate desfăşurate pe teritoriul altor state membre.

Vedeti si acest link
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca catalin_branco catalin_branco Un prieten bun care lucreaza legal de 8 ani in Germania, a fost somat de ministerul muncii de acolo sa isi actualizeze vechimea in munca prin adaugarea la ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in franta si ... sorineu sorineu Buna ziua!As avea si eu o intrebare.Am lucrat in Franta , si as dori sa primesc atestatul acela de vechime de la ei.Am vazut ca sunt cele doua formulare E207 ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate sonia.maria sonia.maria Daca am lucrat 4 ani in Italia cu acte in regula mi se recunosc in Romania,cum trebuie sa procedez,cui ma adresez?multumesc (vezi toată discuția)