avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu alcoolul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu alcoolul

in seara zilei de 27.07.2008 ginerele meu s-a suit la volan si a condus masina dupa ce a consumat bauturi alcoolice respectiv o bere si 50 g de tuica.mergand pe un drum comunal si vrand sa evite niste persoane care circulau pe mijlocul drumului , dupa cum spun si martorii, a pus frana , a derapat si a lovit masina intr-un gard.
politia din comuna s-a prezentat la fata locului, l-a luat si au mers la c-lung pentru testarea cu etilotestul.Acolo i-a iesti alcoolemie 0,54, fapt pentru care au mers la spital pentru recoltare. in jurul orei 11,30 s-a facut a 2 a recoltare, probele au fost sigilate si preluate de politia din sat.
intrebarea mea este care sunt regulile pentru depozitarea si transportul acestor probe deoarece in jurul orei 03,30 probele erau in sectia de politie pe birou, apoi am inteles ca ar fi fost bagate intr-un congelator alaturi de pachete de carne, si au fost transportate la IML Pitesti de abia azi dimineata, fara geanta frigorifica.Acestea mai sunt bune?
In afara de asta, nu trebuia sa i se dea un proces verbal de constatare, pentru ca in afara de dovada fara drept de condus, dar care nu contine nici un articol de lege, ceva, nu i s-a dat nimic, i s-a spus ca dupa ce or sa vina rezultatele.
are dreptul sa solicite verificarea metrologica a aparatului etilotest?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:55, 30 Iulie 2008
anissia a scris:

mai am o intrebare:oare in afara de dovada care i s-a eliberat in care nu este trecut nici articol de lege, nici pv. de constatare, absolut nimic, nu trebuia sa i se intocmeasca nici un proces verbal in care sa fie trecuta testarea cu etilotestul, nr. aparatului, numele agentului,mai ales ca asta a fost facuta la c-lung?



Nu s-a intocmit proces verbal intrucat se asteapta rezultul de la medicina legala. Alcoolemia stabilita la medicina legala determina incadrarea faptei (contraventie sau infractiune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice RobertBenghia RobertBenghia Buna ziua! Astazi, 28.05.2017, am fost oprit dimineata la ora 2 de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest. Am avut o concentratie 0,72. Am fost ... (vezi toată discuția)