avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie locuinta

buna ziua! as dori sa stiu care este termenul limita pt asigurarea obligatorie a locuintei si daca pot avea incheiate doua asigurari la societati diferite pt aceeasi locuinta
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:37, 27 Iunie 2011
Termenul limita pentru incheierea asigurarii obligatorii a locuintei este 15 iulie.
Asigurarea obligatorie de 20 euro incheiata cu 2 firme diferite nu cred ca v-ar aduce despagubiri de la ambele firme, ci cate o jumatate din valoarea asigurata a casei de la fiecare dintre ele.
Cu 40 euro mai bine incheiati o asigurare facultativa a casei care o include si pe cea obligatorie si va asigura mai multe evenimente (care sa speram ca nu se vor intampla).
:luck:
15 iulie 2011 este termenul limita. Daca aveti mai multe asigurari incheiate la societati diferite, in caz de dauna veti primi despagubire doar de la o singura societate. Deci este un non-sens sa aveti mai multe asigurari pentru acelasi imobil.
Pana la 15.07.2011 puteti incheia o asigurare de locuinta fie obligatorie fie facultativa dar care sa cuprinda si cele trei riscuri obligatorii. Oastfel de asigurare va avantajeaza din toate punctele de vedere. Asigurarea aceleiasi locuinte la doua sau mai multe firme de asigurare nu va avantajeaza ci din contra, in caz de eveniment fiecare asigurator va participa la despagubire proportional cu suma asigurata la fiecare firma. Si e mai mult de alergat etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinte nicoleta74 nicoleta74 buna ziua si La multi ani tuturor! A inceput isteria cu politele de asigurare obligatorie a locuintelor. Care mai de care isi da cu parerea ca incepand cu 15 ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)