Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Am facut un antecontract cu o persoana pentru vanzarea unui imobil eu fiind in calitate de vanzator. Am pus un termen la acest antecontract de 3 luni pana imi fac toate actele necesare pentru contractul final. Clauzele fiind cele generale: cumparatorul mi-a dat un avans iar in cazul in care se razgandeste pierde avansul, iar eu in calitate de vanzator daca ma razgandesc trebuie sa platesc dublul avansului primit. Pe langa acest termen de 3 luni in care trebuie sa am toate actele gata am mai trecut o mentiune cum ca daca nu pot sa scot toate actele in acest timp sa putem de comun acord sa prelungim antecontractul. Acum intervine problema. Acest termen de 3 luni a expirat pe 24.06.2011 si trebuie sa ma duc sa il prelungesc, dar intre timp am gasit un alt cumparator care ofera mai mult peste pretul actualului cumparator plus dublul avansului primit de la acesta si cu care as vrea sa fac aceastra tranzactie. Acum va rog sa imi spuneti daca este posibil sa deschid alt antecontract cu al 2-lea cumparator daca termenul de 3 luni a expirat si nu mai vreau sa il prelungesc? Nu stiu cat de bine m-am exprimat ca sa puteti intelege situatia in aceasta nelamurire dar daca ati inteles si imi puteti raspunde va rog mult sa ma ajutati. Va multumesc anticipat.
N-as vrea sa fiu in pielea primului cumparator. Eu chiar sunt in cautarea unui imobil si as putea fi in situatia primului cumparator....sunt tare curioasa sa aflu parerea unui jurist, cum se poate rezolva situatia asta ...:O