avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog ajutati-ma cu un raspuns referitor la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog ajutati-ma cu un raspuns referitor la contestatia asupra deciziei de concediere

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

In data de 17.05.2011 am primit o scrisoare recomandata prin care mi se anunta intrarea in preavizul de 20 zile, incepand cu data de 31.05 2011, ca urmare a desfiintarii postului ocupat. In scrisoare nu erau comunicate alte date specifice unei decizii de concediere (de exemplu posturile vacante, termenul si instanta de judecata unde poate fi contestata concedierea).

In urma acestei scrisori am depus pe data de 14 iunie o contestatie la TMB Sectia 8 si am primit un termen de judecare a contestatiei..

In data de 27.06.2011 mi s-a dat o decizie in care se spunea ca incepand cu data de 28.06.2011 inceteaza raporturile de munca. In aceasta decizie scrie la sfarsit ca o pot contesta in termen de 30 de zile. In ea nu scria nimic referitor la preaviz.
Trebuie sa mai depun inca o contestatie sau este suficienta prima contestatie?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 14:12, 28 Iunie 2011
Va multumesc foarte mult, domnilor avocati, pentru timpul pe care mi l-ati acordat.
Prin decizia nr. 6/2011 a ICCJ a fost admis un recurs in interesul legii prin care se stabileste ca dispozitiile art. 74 alin. (1) lit. d) din Codul Muncii - invocate de dvs - nu se aplica in situatia in care concedierea s-a dispus pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, in temeiul art. 65 din Codul muncii.”
Solutia data prin recursul in interesul legii este obligatorie pentru toate instantele de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa ccc Kilobyte Kilobyte Buna ziua, As dori sa ma lamuriti cu un anumit aspect : Sotia a revenit la servici cu 1 luna inainte de a implimi 1 an din CCC (CCC-ul a fost facut pe 1 ... (vezi toată discuția)
Comunicare sau decizie? ContSters172999 ContSters172999 Dupa aceasta comunicare, urmeaza o decizie , sau aceasta insasi este o decizie? nr.19 /15.06.2010 Catre Dl/D-na............... Prin prezenta va facem ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere contestata cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Societatea la care lucrez, (societate de constructii) se confrunta cu o lipsa totala de contracte de lucrari inca de anul trecut din luna iulie ... (vezi toată discuția)