avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa CCC

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu un anumit aspect :

Sotia a revenit la servici cu 1 luna inainte de a implimi 1 an din CCC (CCC-ul a fost facut pe 1 an) pentru a primi stimulentul de crestere copil.

Din cauza dificultatilor economice intampinate de companie postul ei a trebuit inchis (ca de altfel si alte posturi similare) astfel incat dupa 1 luna si cateva zile de la revenire a fost data afara conform art. 65 pct.1, firma avand trecut in Regulamentul intern cat si in CCM 1 luna pentru aceasta speta.

Se poate face ceva in acest sens (penal sau nu)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 20 Mai 2015
Concedierea unui salariat nu cred ca poate face obiectul unei plangeri penale.

Sotia dvs poate contesta in instanta decizia de concediere, in termen de 45 de zile de la data comunicarii la Tribunalul in raza caruia are domiciliul.
Contestatia isi mai are rostul in cazul in care angajatorul are prevazut in Regulamentul intern 1 luna cu privire la concedierea dupa CCC ?

Multumesc anticipat.
Depinde si de continutul deciziei de concediere.

Legea prevede o durata de maxim 6 luni si nu un termen fix de 6 luni in privinta interzicerii concedierii.
Mentionez ca in decizia de concediere sunt prevazute urmatoarele : se desfiinteaza locul de munca al dvs datorita dificultatatilor financiare ale firmei facandu-se referire si la adresa prin care i s-a comunicat anterior durata preavizului pe care sotia mea l-a semnat in cunostinta de cauza.

Mai mentionez ca pe postul respectiv nu s-au mai facut angajari.

In acest context se mai pune problema ca o contestatie in instanta sa aiba succes ?
O decizie de concediere trebuie sa cuprinda:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d) C.mun., numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64 C.mun..
e) termenul in care poate fi contestata
f) instanta judecatoreasca la care se contesta.

Alte discuții în legătură

Punct de lucru inchis unde ma prezit la lucru din ccc Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, punctul de lucru unde mi-am desfasurat activitatea pana a ramane in CCC a fost desfiintat pe perioada cat am fost in CCC. De maine trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediere in baza articolului 61 litera d, legea 53 . 2003 Fatima Fatima Buna ziua, Am o cunostinta care a primit in data de 04.02.2013 Instiintare scrisa de incetare a contractului de munca din care reiese ca s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)