avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa CCC

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu un anumit aspect :

Sotia a revenit la servici cu 1 luna inainte de a implimi 1 an din CCC (CCC-ul a fost facut pe 1 an) pentru a primi stimulentul de crestere copil.

Din cauza dificultatilor economice intampinate de companie postul ei a trebuit inchis (ca de altfel si alte posturi similare) astfel incat dupa 1 luna si cateva zile de la revenire a fost data afara conform art. 65 pct.1, firma avand trecut in Regulamentul intern cat si in CCM 1 luna pentru aceasta speta.

Se poate face ceva in acest sens (penal sau nu)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 20 Mai 2015
Acest lucru l-am inteles.
Este vorba de faptul ca angajatorul specificand in Regulament intern 1 luna este cumva acoperit astfel incat contestatia mea sa nu fie valabila ?
Am inteles acest lucru, insa chiar daca are asa ceva prevazut in reg.intern , contestatia poate fi depusa .
Nimeni nu va poate spune sansele de reusita intr-un astfel de litigiu.

O decizie de concediere poate fi contestata pentru:
- neindeplinirea conditiilor de forma
- neindeplinirea conditiilor de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru inchis unde ma prezit la lucru din ccc Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, punctul de lucru unde mi-am desfasurat activitatea pana a ramane in CCC a fost desfiintat pe perioada cat am fost in CCC. De maine trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediere in baza articolului 61 litera d, legea 53 . 2003 Fatima Fatima Buna ziua, Am o cunostinta care a primit in data de 04.02.2013 Instiintare scrisa de incetare a contractului de munca din care reiese ca s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)