In cazul unui proces pentru stabilirea custodiei unui copil de 4 ani, pot fi aduse probe obtinute de un detectiv particular autorizat? Prin asta ma refer la filmari, fotografii care dovedesc implicarea mamei intr-o relatie extraconjugala, atitudini indecente, etc. Fireste, aceste filmari vor fi exclusiv din spatii publice.
Sunt valide astfel de probe?
Dar pentru a sti daca o astfel de filmare, sau un set de fotografii ar putea fi analizate de instanta pentru a da o solutie, ce demersuri trebuie realizate?
Adica intai platesc un detectiv, cu riscul de a obtine materiale inutile, sau cu cine se poate discuta pentru a decide daca efortul poate avea o finalitate?
Ipotetic, sa spunem ca am fotografii si o filmare realizate de un detectiv particular. Ce fac cu ele pentru a le folosi, legal, ca probe?
faptul ca are o relatie extraconjugala nu este un motiv temeinic pt ca instanta sa va acorde dvs tutela. probele pot fi admise de catre instanta daca sunt concludente, pertinente si utile cauzei.
Sa inteleg ca daca avocatul care il reprezinta pe tata in instanta, aduce inregistrare video si fotografii, judecatorul le va analiza ulterior si va decide relevanta acestora in speta respectiva?
V-as mai intreba (am mai incercat sa gasesc raspuns, dar nu mi s-a oferit) care sunt elementele cu cea mai mare greutate in instanta pentru a decide carui parinte ii este incredintata tutela? Adica ma gandesc la lucruri precum : veniturile, domiciliul si alte persoane din locuinta, varsta, starea de sanatate, etc. Ce influenteaza cel mai puternic?
1.Probele se propun de parti, iar daca instanta le considera ca fiind pertinente , concludente si utile cauzei le incuviinteaza si abia ulterior le puteti administra.
Fotografiile se depun in cadrul probei cu inscrisuri.
2.Instanta are in vedere la luarea acestei masuri, cele mai prielnice conditii si imprejurari care pot fi oferite de catre parinti pentru ca minorul sa poata fi crescut si educat in mod armonios cum ar fi:
-varsta copilului, starea sanatatii sale, posibilitatile materiale ale parintilor, posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copilul le poate gasi la unul din parinti, interesul si grija manifestata fata de acesta in timpul convietuirii sotilor dar si dupa despartirea in fapt a parintilor sai, legaturile de afectiune stabilite intre minor si fiecare dintre parinti, starea sanatatii parintilor, profilul socio-moral al parintilor.
Divorþ
violeta23
Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)