avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de inmormantare ilegala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de inmormantare ilegala

Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat eu va relatez cam cum a inceput si cum s-a terminat.

Bunicul meu a fost inselat de catre tatal meu si o familie de tigani sa isi vanda apartamentul facand un contract de vanzare cuparare cu o clauza ca acea familie sa aiba grija de el pana cand o sa moara. La vreo doua luni dupa incheierea contractului bunicul meu a decedat nu stiu din ce cauze pt ca nu m-au lasat sa il vad. Locul unde l-au inmormantat este pe numele meu si eu nu eram in oras in acel timp. Tatal meu, neavand buletin si nici un alt act de identificare a facut o declaratie scrisa in care a scris un cnp nu stiu daca este al lui ca cei de la cimitir nu mi-au aratat declaratia si a declarat ca locul acela este al lui. Cei de la cimitir au luatcererea ca au zis ca Mitrica Cristian Liviu este acelasi nume cu Mitrica:Liviu. As vrea sa dau administratia de la cimitir in judecata si sa il scot pe bunicul meu de acolo si sa il inmormantez peste sotia lui, acum el este inmormantat peste sora mea fara nici o aprobare. ce ma sfatuiti sa fac am dreptul sa cer si daune morale? In plus au mai si devastat pe acolo acum arata ca un cos de gunoi.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 29 Iulie 2008
Pentru obtinerea autorizatiei de deshumare, concesionarul, sau persoana interesata, va formula o cerere care se găseşte la administraţia cimitirului. Pe cererea astfel formulata, administratorul cimitirului unde se afla locul de veci, va întocmi un referat de verificare a locului în teren, a tarifelor anuale de întreţinere si va menţiona numele decdatului, data înhumării, nrumarul adeverintei de înhumare.
La cerere, se vor ataşa următoarele acte:
a) copie act concesiune;
b) copie CI/BI;
c) doua timbre fiscale de minim 0,3 lei;
d) copie certificat de deces.

Aceste documente se depun la Administratia Cimitirelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deshumarea este obligatorie? MaariusT MaariusT Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Au trecut 7 ani de la inhumarea unei rude de-ale mele in Bucuresti, iar de inhumare/inmormantare s-a ocupat un ... (vezi toată discuția)
Doresc să-mi reînhumez soțul în bucurești. În ce condiții pot face asta? Placinta8 Placinta8 Cum as putea sa mut sicriul cu sotul meu dintr-o comuna, in locul de veci din Bucuresti. Am fost victimele unui accident rutier. Sotul meu a murit pe loc, la ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)