avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deshumarea este obligatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deshumarea este obligatorie?

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Au trecut 7 ani de la inhumarea unei rude de-ale mele in Bucuresti, iar de inhumare/inmormantare s-a ocupat un prieten de familie. Locul inhumarii apartine prietenului, care, dupa 7 ani de la inhumare, solicita deshumarea pentru eliberarea locului, dar eu nu am unde sa ingrop osemintele si nici banii necesari tuturor operatiunilor. INTREBARI: Este obligatorie deshumarea? Pot obtine locul de veci (locul de veci NU ESTE PROPRIETATE, ci este cesionat)? Care este legea in care sunt prevazute reglementarile locurilor de veci?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:48, 19 Septembrie 2016
Prietenul dvs este concesionarul locului de veci, desi concesiunea nu este drept de proprietate, prietenul detine locul in baza unui act de concesiune care ii confera drepturi. Daca au trecut 7 ani poate fi deshumat cel ce se odihneste in locul de veci, daca concesionarul are nevoie de loc. Mergeti la Administratia Cimitirelor si discutati acolo poate va gaseste o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, parintii mei si fratele meu sunt ingropati pe doua ... just_blue just_blue Buna ziua, Parintii mei si fratele meu sunt ingropati pe doua locuri concesionate - unul unui var al mamei, al doilea matusii din partea mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Doresc să-mi reînhumez soțul în bucurești. În ce condiții pot face asta? Placinta8 Placinta8 Cum as putea sa mut sicriul cu sotul meu dintr-o comuna, in locul de veci din Bucuresti. Am fost victimele unui accident rutier. Sotul meu a murit pe loc, la ... (vezi toată discuția)