avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura

Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura????

Am auzit ca sunt doua valori:
- una pentru sezonul de vara
- una pentru sezonul de iarna.
Domnule carol_lorac,
Cred ca aveti dreptate exista posibilitatea ca vara, unele repartitoare dispuse pe radiatoare expuse radiatiei solare directe sa inregistreze anumite valori.
In principiu, pentru a putea inregistra, temperatura radiatoarelor ar trebui sa depaseasca temperatura de pornire a repartitoarelor.
Puneti aceasta intrebare la RADET, la firmele care monteaza repartitoare, la ANRSC, la ANPC si la alte organizatii si institutii si o sa primiti un raspuns pe masura intrebarii.

Va multumesc pentru raspuns.
Ma intreb retoric are RADET informatiile despre repartitoare?
Raspusnul dvs. este ceea ce americanii il apreciaza: useless.

Asa cum precizam in primul raspuns nu doresc sa intru in polmica cu dvs. stimata doamna.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
eliasav, utilizator
La mine in bloc, pe perioada verii, repartitoarele s-au resetat la 1 septembrie si pana la inceputul furnizarii de agent termic au inregistrat un numar de unitati.
Este adevarat ca numarul acesta a variat de la un proprietar la altul, aleator, insa la multi a fost zero.
Firma de calcul nu a facut nicio citire la inceputul perioadei de furnizare de agent termic, asa ca celor care au raportat aceste unitati li s-au scazut in prima luna de calcul, insa cei care nu au observat sau nu au spus nimik au platit.
Deci, OCHII MARI !!!

PS: le mine pe repartitor este trecuta temperatura de pornire = 35°C.
PS: le mine pe repartitor este trecuta temperatura de pornire = 35°C.

Intrebare:
Aceasta temperatura este inscriptionata pe repartitor?
Sau este afisata pe ecranul repartitorului?
Fata, lateral, sus, pe ecran? Dezvaluiti-ne tot, nu ne tineti incordati! Si unitatile acelea de la ce sa se fi pornit ele sa se acumuleze? S-a dat drumul la caldura in calorifer in septembrie sau cum? Spuneti-ne tot, poate se gaseste un specialist pe-aici care sa ne lamureasca cum se inregistreaza unitati pe repartitor, asa, din senin, din apa rece!
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
elga50, moderator
@eliasav, stii cum se spune: la asa intrebare asa raspuns!
Oricum mi-a placut faza ca repartitoarele daca sunt tinute la soare (vara), aceste incep sa inregistreze consum de energie termica.
Acum cateva cuvinte de la un nespecialist si nici macar beneficiar de repartitoare de costuri:
Ciudateniile astea sunt prevazute cu doi senzori:
- unul lipit de calorifer si care "citeste", face conversia, dracu' stie ce face si da valoarea cantitatii de energie termica pe care caloriferul o i-a din sistemul de incalzire, si o inregistreaza pe ecran;
- un al doi-lea senzor care "citeste" temperatura ambianta din incapere (inclusiv care intra in casa, moca de la soare); daca temperatura din casa este sub ce-a setata la robinet, acesta deschide robinetul, apa calda intra in calorifer si prin intermediul primului senzor, repartitorul incepe sa contorizeze unitati; daca temperatura din casa este mai mare decat ce-a setata pe robinet, acesta se inchide si nu mai lasa agentul termic sa patrunda in calorifer; este o intreaga discutie cu aceste cicluri de inchis-deschis care la robinetii termostatici mai ieftini erorile sunt destul de mari, astfel incat acum firmele care se respecta folosesc pentru aceste operatii in "capul" robinetului termostatic un micromotoras electric care executa mai rapid operatiunea de inchis/deschis.
Acum sa clarificam ce-i cu temperatura de pornire a repartitorului de costuri. Raspunsul la aceasta intrebare este dat de firma constructoare a robinetului termostatic si nu de repartitorul de costuri. Aceasta temperatura nu difera prea mult de la un tip la altul, dar trebuie sa te gandesti ca fiecare sistem robinet termostatic-repartitor de costuri, asigura din start o temperatura de antiinghet a caloriferului si care este cam +3-4 grade celsius. Cred ca este clar, ca daca pui robinetul pe 0 (zero), adica tu zici ca ai inchis de tot robinetul, ei nu este chiar asa pentru ca, sa presupunem ca romanul pleaca de-acasa, este cald si frumos, dar intr-o zi-doua vine pe neasteptate o vreme cu - 10 grade sau chiar mai rau, dragutul de calorifer poate sa se supere si sa crape...
Eu am asteptat ca vre-un specialist sa precizeze acest lucruri. Oricum, undeva pe la asociatie am un material pe aceasta tema, am sa-l mai caut si poate vin cu amanunte - daca este cazul.

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)