avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despabubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despabubire RCA

Buna.In data de 7 februarie anul acesta tatal meu a avut un accident.rutrier.A fost un accident in lant,5 masini sau tamponat dupa care tata a lovit usor ultima masina iar apoi un camion a intrat in tata .Cand tatal meu a lovit a 5-a masina politia era deja la fata locului.Deci in total 7 masini.In urma accidentului au fost 2 victime cu rani minore.A avut loc un proces dine care ne-a sosit un rezolutie cum ca nu sunt urmariti penal vinovatii
Firma de asigurari care trebuie sa ne despagubeasca a deschis dosarul pe 11 aprilie si saptamana trecuta m-au anuntat ca nu poate sa ma despagubeasca pana nu primesc proces verbal sau anexa 2 de la politie.Am tot asteptat ,iar la un momentdat am sunat la politie .Politia a zis ca nu se da proces verbal sau anexa 2 ,asigurearea nu vrea fara astea.Am sunat la procurorul unde sa judecat cazu si este plecat (unde ,nu a vrut sa imi zica secretara).Va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:06, 27 Iunie 2011
Trebuie sa se fi intocmit un proces-verbal de contraventie si sa se fi stabilit vinovatul.
Duceti-va la Politie si insistati sa va comunice procesul - verbal intocmit cu ocazia acestui accident.
Dosar penal nu s-a intocmit pentru ca nu s-a savarsit nicio infractiune. (era necesar ca cei doi raniti sa fi facut plangere pentru vatamare corporala din culpa).
Mama nu a vrut sa faca plangere ca sa nu ii faca probleme la sofer(care s-o tot plans ca are copiii ca nustiu ce).Chestia ciudata ii ca nu o luat nimeni amenda.Cei de la politie o trimis la asigurari niste foi A4 in care scria cine ii vinovat si cum s-o produs accidentu.Cei de la asigurari nu is multumiti si o tot trimis fax-uri ca sa le de-a proces verbal iar acestea nu vor .
Politistii erau obligati prin lege sa intocmeasca proces-verbal de contraventie.
Faceti-le plangere la superiori.
Pot risca sa fie cercetati si pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Nu este de joaca!
In primu rand vreau sa imi cer scuze daca va stresez.Am sunat la inspectorul care sa ocupat de caz si nici el nu a vrut sa ne dea spunand ca ii proces secret pentru ca au fost victime,dar nici la asigurari nu au trimis.Apoi am sunat la cineva mai mare de la judet si dansu a spus ca nu are timp ,ca ii ocupat ca de ce nu vorbim cu cel care sa ocupat de caz.Cand am zis ca am vorbit cu inspectorul a inceput sa injure si sa vorbeasca urat.Unde as putea sa fac plangere?
Cineva mi-a zis sa merga la procurorul care sa ocupat de proces si sa ii cer copie dupa procesul verbal care sa intocmit la fata locului(daca s-a intocmit)
Faceti o cerere scrisa la politie, inregistrata, si trebuie sa va dea un raspuns. Faceti plangere scrisa la comandantul politiei, la seful politiei judetene si chiar la Ministrul de Interne daca nu se rezolva.
Nu se poate sa va plimbe asa. X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar daune rca lemon28 lemon28 Buna ziua! Am fost implicat intr-o tamponare in lant.Eram oprit in coloana pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor in fata si in spatele meu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)