avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general introducere marfuri in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

introducere marfuri in contabilitate

Buna seara.
Poate sa-mi spuna cineva cum as putea introduce in contabilitate marfuri care nu au factura de achizitie (doar o nota de livrare pe care nu sunt precizate preturile de achizitie), marfuri care ulterior vor fi comercializate cu factura?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:52, 28 Iunie 2011
Nu veti primi factura? Intocmiti "Borderou de achizitie", dar in care sa fie specificat si pretul unitar. Care este provenienta marfurilor, sau natura acestora? Trebuie sa faceti intrare in gestiune a marfurilor si apoi emiteti factura de vanzare.
~ Conținut șters la cerere ~
@Gabyptvoi
Nu prea cred ca achizitioneaza marfa de la o societate. :)
Multumesc pt ajutor.
Ca sa lamuresc problema: bunurile cumparate sunt haine. Furnizorii sunt din UE, deasemenea pers. juridice, dar nu emit factura fiscala sub nici o forma. Marfa vine cu o factura de transport in care toate bunurile au valoare "0". Aici este problema principala: cum pot eu introduce acele bunuri in gestiune, fara o dovada clara de provenienta a marfurilor.
Multumesc
Eu nu am mai intalnit o asemenea situatie, insa vedeti daca va ajuta aceste raspunsuri:

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza n.r.c.d. bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Doresc si eu sa ma lamureasca cineva in privinta completarii n.r.c.d.-ului. Lucrez de 2 ani la un magazin, iar la receptie am folosit formulare ... (vezi toată discuția)
Intocmire nir cu cheltuieli transport incluse - comert cu amanuntul ririana ririana Buna seara, [b] Datele problemei[/b]: firma practica comert cu amanuntul si trebuie sa intocmeasca NIR pentru receptia marfurilor. Pentru livrarea ... (vezi toată discuția)