ma intereseaza o incadrare juridica a unei spete: in fapt de aprox. 1 an de zile nu mai am avocat la un dosar de partaj. la 01.06.2011 fostul avocat care a asigurat subsituirea se prezinta la arhiva si dandu-se drept avocatul meu in dosarul meu de partaj, i-a dosarul il citeste,solicita si obtine copii din dosarul de partaj care e la fond. ce fapta penala este savarsita de avocatul respectiv? va multumesc?
Problema este in ce masura , puteti dovedi cu probe activitatea despre care relatati a avocatului.
In speta ar trebui sa puteti dovedi ca avocatul a solicitat acele copii ca fiind reprezentantul dvs si ca la data in care a a formulat cererea eliberare a unor copii de pe actrele dosarului ,contractul de asistenta juridica dintre dvs si acestea incetase sau nu mai era in vigoare , din alte cauze.
in fata instantei am renuntat la avocatul meu, acesta fiind de fata la termenul de judecata, respectiv acum un an de zile. iar ca dovada este insasi cererea depusa la dosar prin care respectivul avocat solicita copii de pe filele din dosar. as dori o incadrare juridica cat mai reala art.292 CP ? si art.281 cp?
Exista vreun act oficial prin care ati solicitat incetarea raporturilor juridice dintre dvs si avocat ?
De exemplu o cerere prin care solicitati sa nu mai beneficiati de asistenta juridica din partea avocatului(incetarea contractului de asistenta juridica)