avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

Am mai deschis un subiect aici tot cu aceeqasi problema .Dupa cum am explicat m-au reincadrat in data de 16 mai2011 si in 8 iunie mi s-a dat iarasi preavizul din motive de concedieri colective.
Acum va cer sfatul intr-o alta privinta si eu cred ca nu s-a respectat art. 71 din noul codul muncii.
Notificarea cu nr de persoane care vor fidisponibilizate s-a inaintat catre Inspectoratul teritorialal muncii la data de 1 mai 2011, iar reintregararea mea, facuta in urma unei hotariri judecatoresti s-a facut in data de 16 mai 2011 . De aceea eu cred ca eu prin venirea mea am salvat iarasi un post si o persoana, iar eu am fost pusa pe lista ulterior.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 28 Iunie 2011
In ce sens nu s-a respectat prevederile art.71 C.mun.? ... legea prevede ca, sindicatul sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor pot propune angajatorului măsuri în vederea evitării concedierilor ori diminuării numărului salariaţilor concediaţi ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizare angajati ContSters31759 ContSters31759 Am o intrebare, se pot lansa preavizele catre salariati, in acelasi timp cu notificarea de concediere colectiva adresata ITM-ului si AJOFM- ului? (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau cum ? aldica aldica Buna ziua, Lucrez inca la o firma de croitorie dar de la 1 martie am stat doua saptamanii in fara plata, dupa care am fost chemati la munca dar marea mirare ... (vezi toată discuția)
Litigiul ;conflict de munca adamdelia adamdelia Buna ziua , Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca este vreo diferenta intre Concedierea Colectiva si Planul de Reorganizare si Modificarea structurii ... (vezi toată discuția)