avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot transfera xxmii euro din Italia in Ro?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot transfera xxmii euro din Italia in Ro?

Buna, am urm intrebare, poate ma puteti ajuta...
Familia X (plecata demult in Italia si stabilita acolo) are depusi intr-o banca din Italia xmii euro. Doreste sa vina in Ro peste cateva saptamani pentru achizitionarea unui imobil si vrea sa ii poata ridica banii de aici, de la o banca. Intrebare: 1.Eu ca ruda a lor pot sa ii deschid un cont pe unul din numele lor si apoi ei sa poata face transfer de la banca din Italia la o banca din Ro in acel cont? 2. Care ar fi cea mai avantajoasa solutie de transfer, comision ridicare, ...? 3. Pot sa-i ajut altcumva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:48, 28 Iunie 2011
De regula, mai toate bancile solicita prezentarea la banca a persoanei care urmeaza sa deschida un cont bancar. Doar cu procura speciala data de pers. aflate in Italia, prin care sa se specifice in mod clar ce sa faceti aici, in Romania, ati obtine dreptul legal sa efectuati o astfel de operatiune.
Cat priveste cuantumul comisioanelor practicate de banci, cel mai bine e sa va adresati direct institutiilor bancare, intrucat ele sunt stabilite de fiecare in parte, functie de produsul bancar ales de client. Insa, ca o informatie generala, cele mai ieftine transferuri sunt cele prin virament si cele mai scumpe sunt atunci cand clientii solicita eliberarea banilor detinuti in conturi, in numerar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari cyan cyan Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul? (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Parere/sfat - pot folosi contul de salariu pentru a primi bani din strainatate? aureliapopescu aureliapopescu Prietena mea este plecata in Suedia si vrea sa trimita de acolo o suma de bani., pentru asta trebuie sa deschid eu un cont aici. Intrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)