avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RETRAGERE FOND ACUMULAT PENSIE PRIVATA PILONUL II
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RETRAGERE FOND ACUMULAT PENSIE PRIVATA PILONUL II


Buna ziua.
Sunt cadru militar in rezerva.Am varsta de 47 ani si acum 3 ani am aderat la un fond de pensii pilonul II.La momentul aderarii aveam pensie de serviciu si lucram in mediul privat. Acum ,am primit ,in urma noii legi,decizie pensie pentru limita de varsta.Am luat legatura cu reprezentantii fondului de pensii pilonul II pentru a-mi retrage fondul acumulat, pentru faptul ca sunt pensionar pentru limita de varsta,dar am fost informat ca nu se poate acest lucru deoarece decizia de pensionare pentru limita de varsta este emisa de Casa sectoriala a armatei si ca trebuie sa am o decizie data de Casa Nationala de pensii .
Este corecta acesta afirmatie ?



Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 07:22, 3 Iulie 2011
Da,este corecta aceasta afirmatie daca aveti limita prevazuta de lege.Nu puteti retrage banii pur si simplu,ei vor fi adaugati pe fluturasul de pensie.Daca aveati pensie facultativa atunci da era posibil , la varsta de 60 ani.Luati legatura cu agentul dv..
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
Serban Tanase, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere pilonul ii de pensie. am participat la pilonul ii de ... CDEF CDEF Retragere pilonul II de pensie. Am participat la pilonul II de pensie in perioada 2007-2020, cand m-am pensionat anticipat. In anul 2022 am renuntat la pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare am certificat de handicap grad 2 și ... Lucian40 Lucian40 Bună ziua Am o întrebare Am certificat de handicap grad 2 și nu mai lucrez de câtva ani Mai exact problema cu auzul. Am contribuit la pensia privata ... (vezi toată discuția)