avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Putin ajutor va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Putin ajutor va rog

De exemplu daca fost sot se muta definitiv in Canada,fosta sotie ramane cu copilul in tara mai trebuie semnatura fostului sot pt ca fosta sotie sa plece cu copilul in Italia,Spania etc.
Daca fosta sotie nu are posibilitatea de a merge in Canada pt a obtine semnatura de fiecare data cand vrea sa scoala copilul din tara.
Ce solutii sunt in acest caz, exista ceva rezolvi?
Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
poesidony, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:25, 28 Iunie 2011
In niciun caz, pentru ca o persoana majora cu deplina capacitate de exercitiu sa poata pleca din tara, nu are nevoie de aprobarea unei alte persoane, decat numai a autoritatilor, in cazurile si conditiile clar stabilite prin lege. Asa ca va sfatuiesc sa refuzati solicitarea, mai ales ca ea vine pe o cale neoficiala. (una oficiala ar fi aceea in care o instanta de judecata v-ar obliga sa acordati un asemenea acord, cu indicarea temeiului legal sau macar, printr-o incheiere, ar abilita pe fostul sot sa va solicite asa ceva; lucru absolut improbabil, daca nu exista temei legal!)
daca mama are copilul in incredintare, nu mai are nevoie de acordul tatalui. in baza hotararii judecatoresti face si pasaport pt copil si iese din tara cu minorul

(nu schimbati/modificati mesajul dupa ce v-a raspuns cineva. daca aveti de completat/ rectificat, aveti butonul raspunde)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)
Tatal nu isi viziteaza copilul Alexandrabichito Alexandrabichito Buna ziua ma numesc Alexandra sunt divortata de doi ani am un baietel de 5 ani care mi-a fost incredintat mie.tatal nu sa interesat de copil nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa_mi iau copii in italia ContSters140523 ContSters140523 SUNT DIVORTATA DE 4 ani,copii sunt in incredintarea mea,printro hotarare definitiva si irevocabila...el nu a platit niciodata o pensie alimentara....de un an ... (vezi toată discuția)